Populära

Hur bestrider man en felaktig faktura?

Hur bestrider man en felaktig faktura?

5 tips om du ska bestrida en faktura

  1. Kontakta företaget omgående om du upptäcker fel i fakturan.
  2. Bestrid fakturan innan förfallodagen eftersom du annars i onödan kan drabbas av kravkostnader.
  3. Bestrid felaktiga betalningskrav skriftligen, gärna genom att skicka e-post med mottagnings-kvittens.

Kan man skicka en Bestriden faktura till inkasso?

Det finns inget hinder mot att lämna över en bestriden faktura till ett inkassobolag, som då skickar ett inkassokrav till kunden. Dock ska ett inkassobolag egentligen inte skicka ut ett inkassokrav om bolaget vet att kunden har bestridit betalningsskyldigheten på ”saklig grund”.

Hur sent kan man fakturera en kund?

Om kunden är konsument är preskriptionstiden tre år enligt preskriptionslagen. Att en skuld preskriberas betyder att ni förlorar er rätt att få skulden betald. Det innebär att om kunden får fakturan inom tre år är fordran inte preskriberad och ni har fortfarande rätt att få betalt – det är alltså inte för sent.

Kan man skicka en Bestriden faktura till Kronofogden?

Du har rätt att bestrida en faktura Anser de att du fortfarande är skyldig pengar så kan de vända sig till inkasso eller direkt till Kronofogden.

Vad händer om någon bestrider en faktura?

Om en kund bestrider faktura kan du kräva att få betalt Det går att vända sig till Kronofogden ifall det finns rätt till betalning av en kund, exempelvis på grund av ett avtal. Det kan vara så att ett uppdrag utförts eller att en vara sålts till en kund som inte har betalat.

Vad är Fakturareferensnummer?

Referenskod (fakturareferens/beställarkod) och referensnamn På fakturan ska alltid beställarens referenskod finnas angiven. Koden ska anges i fältet ”Er referens” (referensfält 1) eller motsvarande på fakturan, ingen annan information ska anges i det fältet. Referenskoden består av 6 tecken.

Share this post