Rekommendationer

Hur gor man en likvidation?

Hur gör man en likvidation?

Bolagsstämman kan i samband med sitt beslut om likvidation lämna förslag på likvidator till Bolagsverket, som prövar om den föreslagna likvidatorn kan utses. Om aktiebolaget inte lämnar något förslag på likvidator utser Bolagsverket en advokat till likvidator.

Vad kostar en likvidation?

Pris / arvode likvidation 1) Standardarvode vid frivillig likvidation är 12.500 kr + moms + Bolagsverkets registreringsavgifter 1.650 kr. 2) Egenlikvidation där en ledamot i bolaget själv blir utsedd till likvidator, 8.500 kr + registreringsavgifter.

Vad är Skiftesbelopp?

Beslut om likvidation på bolagsstämma beräknat skiftesbelopp (de tillgångar som finns kvar att skifta ut till ägarna efter det att skulderna är reglerade).

Kan man lägga ner ett aktiebolag?

Du kan inte själv bara lägga ner aktiebolaget. Och vi kan inte bara utan vidare avregistrera det, utan du måste använda något av de nämnda sätten. Det finns inte heller något sätt att registrera hos Bolagsverket att ett aktiebolag är ”vilande”.

Vad händer om styrelsen inte är fulltalig aktiebolag?

Om styrelsen inte är fulltalig, måste i många föreningar mer än en tredjedel av hela antalet styrelseledamöter enas för att beslutet ska kunna fattas. Bestämmelser om röstningen ska finnas i stadgarna.

Vem kan vara likvidator?

Vem kan vara likvidator? En likvidator måste ha fyllt 18 år, får inte ha konkurs- eller näringsförbud och får heller inte ha förvaltare. Bolagsstämman lämnar ett förslag på lämplig likvidator. Om bolaget hade revisionsberättelse till den senast inlämnade årsredovisningen så kan en ledamot eller ägare utses till likvidator.

Vad är frivillig likvidation?

Likvidation är upplösning av ett bolag genom att tillgångarna förvandlas till pengar i den mån det behövs, skulderna betalas och eventuellt överskott fördelas till aktieägarna. Frivillig likvidation eller tvångslikvidation. Likvidation kan göras på frivillig väg och kallas då för frivillig likvidation.

Kan ett aktiebolag gå i likvidation?

Ett aktiebolag kan tvingas att gå i likvidation om det inte uppfyller de krav som finns på aktiebolag. Det är Bolagsverket eller allmän domstol som då beslutar om tvångslikvidation .

Bolagsverket eller tingsrätten utser en eller flera likvidatorer som ersätter styrelsen och en eventuell verkställande direktör. Likvidatorn ska genomföra likvidationen , alltså avveckla aktiebolaget. Aktiebolaget är upplöst när likvidatorn har lagt fram sin slutredovisning på en bolagsstämma.

Share this post