Allmänning

Vad kravs for att bosatta sig i Spanien?

Vad krävs för att bosätta sig i Spanien?

EU-medborgare flyttar enkelt till Spanien Spanien tillhör EU:s medlemsländer, liksom Sverige. Det gör att du som är svensk medborgare enkelt kan flytta. Du behöver inte ansöka om visum, det enda som krävs är ett svenskt pass. Det ger dig rätt att stanna i landet i upp till tre månader.

Vad krävs för att få jobba i Spanien?

Du måste ha med dig pass och anställningskontrakt på spanska. Då detta är nödvändigt för att få arbeta i Spanien är det något som din arbetsgivare brukar hjälpa dig med. Empadronamiento är också nödvändigt för att kunna skriva in dig på närmaste Centro de Salud.

Måste man skriva sig i Spanien?

Man måste anmäla sig till skattemyndigheten i Spanien om man är resident eller äger en fastighet där. Vistas man i Spanien mer än sex månader per kalenderår så anses man ha sin hemvist i Spanien enligt gemensamma regler i EU.

Vad kostar ett flyttlass till Spanien?

Det är bäst om du kontaktar oss för mer prisinfo”, säger representanten från QPL. Djuvfeldt ger oss ett förslag på 10 vanliga flyttlådor som blir drygt 1 kubikmeter, vilket kostar från 3 000 SEK inklusive moms och exklusive RUT.

Hur billigt är det att leva i Spanien?

Det finns några få poster där Spanien är något dyrare än i Sverige och det är internet, telefoni, möbler och el. Men vad gäller övriga utgifter som nöjen, livsmedel, kläder, boende, fordon, kollektivtrafik, hantverkartjänster etcetera är Spanien generellt ett billigare land att leva i.

Får man jobba i Spanien?

Spanien är fullvärdiga medlemmar i EU och som EU-medborgare och svensk har du rätt att få vistas och jobba i landet på obestämd tid. Om du planerar att jobba mer än tre månader däremot så måste du uppsöka ett utlänningskontor (Oficina de Extranjero) för att registrera dig i det nationella utlänningsregistret.

Vad kostar det att skicka möbler till Spanien?

Om din avsikt är att bo i Spanien mer än tre månader om året så måste du – enligt lagen – ansöka om att mantalsskrivna dig om du är EU-medborgare.

Hur mycket tjänar man i Spanien?

Medellönen för spanska arbetare ökade med 1,9 procent 2019 till 23.430 euro brutto per år vilket är den högsta siffran sedan 2008. Arbetsgivarnas genomsnittliga kostnad per arbetare ökade något mer, den ökade med 2,4 procent och hamnade på 31.834 euro brutto.

Share this post