Frågor

Nar kan man fa och vad kravs for att fa arbetsloshetsersattning?

När kan man få och vad krävs för att få arbetslöshetsersättning?

Du behöver uppfylla ett av följande villkor: Du har jobbat i minst 6 månader med minst 60 timmar per kalendermånad under det senaste året. Du har jobbat i minst 420 timmar under 6 sammanhängande månader, med minst 40 timmar i var och en av de 6 månaderna under det senaste året.

Kan man få aktivitetsstöd när man jobbar?

Ja, du kan jobba när du deltar i ett program. Men din ersättning minskas då med beloppet som du får i lön. Det är Försäkringskassan som gör den beräkningen.

Hur kan jag få pengar när jag är arbetslös?

Ansök om annan ersättning, stöd och bidrag Om du blir arbetslös utan a-kassa kan du försöka vända dig till andra myndigheter för att få bidrag. Du kan till exempel delta i Arbetsförmedlingens arbetsmarknadspolitiska program och få ersättning från Försäkringskassan, antingen aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning.

Hur många timmar får man jobba med aktivitetsersättning?

Aktivitetsersättningen kan beviljas i ett till tre år beroende på hur länge din arbetsförmåga är nedsatt.

Hur mycket får man jobba om man har aktivitetsersättning?

Exempelvis, om du endast arbetar 75 procent så kan du ansöka om och få aktivitetsersättning för resterande 25 procent. För att beviljas ersättningen krävs det att du inte kan arbeta heltid på minst ett år. Du måste dessutom vara försäkrad i Sverige. Hur mycket du kan få i ersättning avgörs på dina inkomster.

Hur många jobb ska jag söka för att aktivitetsrapporten ska bli godkänd?

Exakt hur många jobb du måste söka är inte angivet i lagtext. Inte heller finns det någon tydlig praxis på området. Dock är arbetsförmedlingen skyldig att behandla lika fall lika. Jag rekommenderar dig att diskutera med din handläggare om hur många jobb du bör söka i månaden.

Kan Arbetsförmedlingen se vilka jobb man sökt?

Här är några exempel på vad din aktivitetsrapport kan innehålla: jobb du har sökt, såsom annonserade jobb och jobb som Arbetsförmedlingen har bett dig söka (anvisat) eller tipsat dig om. intresseanmälningar eller cv du lämnat till arbetsgivare. intresseanmälningar/spontanansökningar eller cv du lämnat till arbetsgivare.

Share this post