Rekommendationer

Vill bara ha sidhuvud pa forstasidan?

Vill bara ha sidhuvud på förstasidan?

Klicka på ett sidhuvud eller en sidfot. Välj layout för sidhuvud och sidfot genom att markera kryssrutan. Avvikande förstasida: Använd ett annat sidhuvud och en annan sidfot på dokumentets eller avsnittets första sida.

Hur gör man en Avsnittsbrytning?

Om du vill lägga till en avsnittsbrytning klickar du på Brytningar på fliken Sidlayout och sedan på den typ av brytning som du vill infoga.

  1. Om du väljer en avsnittsbrytning av typen Nästa sida börjar det nya avsnittet på nästa sida.
  2. Om du väljer en löpande avsnittsbrytning börjar nästa avsnitt på samma sida.

Hur gör man en Avsnittsbrytning i Word?

Infoga en avsnittsbrytning

  1. Välj var du vill att det nya avsnittet ska börja.
  2. Gå till Layout > Brytningaroch välj sedan den typ av avsnittsbrytning du vill ha. Nästa sida Det nya avsnittet inleds på nästa sida. Löpande Det nya avsnittet inleds på samma sida.

Kan inte ta bort Avsnittsbrytning Word?

Om du har lagt till avsnittsbrytningar i dokumentet ser du enklast var de börjar och slutar genom att visa formateringsmarkeringar.

  1. Gå till Startoch välj Visa alla icke utskrivbara tecken.
  2. Avsnittsbrytningarna ser ut ungefär så här:
  3. Markera avsnittsbrytningen och tryck på Delete.

Hur gör man sidhuvud mindre?

Dubbelklicka på det sidhuvud eller den sidfot som du vill redigera, eller välj Sidhuvud eller Sidfot och välj sedan Redigera sidhuvud eller Redigera sidfot. Lägg till eller ändra text för sidhuvudet eller sidfoten, eller gör något av följande: Ta bort det första sidhuvudet eller sidfoten Välj Annorlunda förstasida.

Hur infogar man sidhuvud?

Gå till Infoga > Sidhuvud eller Sidfot. Välj det rubrikformat du vill använda. Tips: En del inbyggda designer för sidhuvud och sidfot innehåller sidnummer.

Kan inte ta bort Avsnittsbrytning?

Hur fungerar sidbrytning?

I Word läggs en brytning till automatiskt i slutet av varje sida. Du kan också infoga en manuell sidbrytning om du vill påbörja en ny sida i dokumentet. Ställ markören där du vill att en sida slutar och nästa börjar. Gå till Infoga > Sidbrytning.

Hur få bort Avsnittsbrytning?

Om du har lagt till avsnittsbrytningar i dokumentet ser du enklast var de börjar och slutar genom att visa formateringsmarkeringar. Gå till Startoch välj Visa alla icke utskrivbara tecken. Markera avsnittsbrytningen och tryck på Delete.

Kan inte ta bort sidbrytning?

Ta bort en manuell sidbrytning

  1. Gå till Start och välj Visa/dölj . Då visas sidbrytningar medan du arbetar i dokumentet.
  2. Dubbelklicka på sidbrytningen för att markera den och tryck sedan på Delete.

Share this post