Blogga

Nar kommer nasta bok i serien slakten?

När kommer nästa bok i serien släkten?

Den historiska romanserien Släkten levandegör Sveriges historia. Del 12 i serien är tyvärr försenad, för närvarande beräknar vi att boken utkommer år 2022. Vi beklagar dröjsmålet. Tanken med serien har sedan första bandet utkom 2008 varit att berätta Sveriges historia ur ett kvinnligt perspektiv.

Vad utmärker en historisk roman?

Historisk roman är en roman med historiskt innehåll. Det är en skönlitterär genre med handlingen förlagd till förfluten tid och där den historiska miljön stämmer överens med kända fakta och vedertagna teorier från vetenskapligt håll. Huvudpersonerna är däremot ofta påhittade.

Är Historiska media en bra källa?

En traditionellt fysisk bokutgivning som blivit alltmer digital – ljudböcker och e-böcker är idag en viktig del av förlagets utgivning. Och numera driver Historiska Media också med framgång två populära podcasts: Historia Nu och Militärhistoriepodden.

Vad kan historiska romaner betyda för läsarens kunskap om historien?

I en historisk roman får läsaren kunskap om att händelser har inträffat i kronologisk ordning. Samt att information kan tolkas på olika sätt beroende på vilka faktorer författaren lägger tonvikt på.

Vilka böcker ingår i serien släkten?

Ordning på serien: Släkten

  • Blandat blod – Katarina Mazetti.
  • Sigrids hemlighet – Karin Wahlberg.
  • Tempelbranden – Catharina Ingelman-Sundberg.
  • Helenas hämnd – Maria Gustavsdotter.
  • Drottningkronan – Ingrid Kampås.
  • Ringens gåta – Elisabet Nemert.
  • Stenhuggarens dotter – Ewa Klingberg.
  • Falkens döttrar – Elvira Birgitta Holm.

Är böcker media?

En bok är ett medium för kommunikation – innehållet kan, men måste inte vara, någon form av litteratur. En bok är en produkt som består av flera sammanhäftade eller ihoplimmade blad (ark), vars innehåll ofta är text och/eller bilder, och som ofta täcks av ett omslag med upplysning om bokens titel och författare.

Varför är det viktigt att läsa skönlitteratur?

Genom att läsa skönlitteratur blir man bättre på att förstå sig själv och andra. Att bli berörd av en bok innebär att man öppnar upp för andra tolkningar av livet och människor omkring en. I svensk skola är värdegrunden en viktig grundpelare.

Vad är en skönlitterär text?

Skönlitteratur är en samlingsterm för berättelser och andra texter skrivna med konstnärliga mål. Innehållet kan vara helt fiktivt eller bygga på verkliga händelser. Skönlitterära verk kontrasteras mot facklitteratur och är en av de populäraste kulturformerna.

Hur många böcker finns i serien släkten?

10 romaner om ett äldre Sverige.

Share this post