Ny

Kan man fa Invisalign hos Folktandvarden?

Kan man få Invisalign hos Folktandvården?

Vi på Folktandvården Ortodonti kan erbjuda dig tandreglering med skenor, Invisalign. Det är en utmärkt metod för att göra mindre justeringar av tändernas position.

Kan man be om tandställning?

Barn och unga upp till 22 år kan få en tandställning gratis om de har problem med bettet som gör det svårt att tugga och bita. En specialisttandläkare avgör om tandställningen är kostnadsfri. Vuxna som behöver en tandställning bekostar behandlingen själv. Dock ingår behandlingen i högkostnadsskyddet för tandvård.

Kan man tugga tuggummi med Invisalign?

Är det något jag inte kan äta under min behandling med Invisalign? Nej, eftersom du tar ut skenorna när du äter kan du äta allt. Du bör dock inte tugga tuggummi med skenorna på, tuggummit kan fastna i skenorna.

Kan man få Invisalign gratis?

Barn kan få gratis Invisalign Barn och unga upp till 23 år kan få tandreglering gratis. Om er tandläkare anser att det finns tillräckliga behov kan man få behandlingen kostnadsfritt.

Vem kan ha Invisalign?

Kan alla behandlas med Invisalign? Din tandläkare kommer att bedöma om du är lämplig för en Invisalign-behandling. De flesta vuxna kan använda Invisalign för tandreglering och det finns även en speciell serie skenor som kan användas av tonåringar, kallad Invisalign Teen.

Vem har rätt till tandställning?

Olika sorters tandställningar Avtagbar tandställning används framförallt när man är yngre, cirka 7-13 år, medan man växer och växlar tänder. Fast tandställning, så kallad räls, finns i olika varianter och används på både ungdomar och vuxna. Vissa varianter får man bekosta själv.

Vad kostar en osynlig tandställning?

Det är viktigt att komma ihåg att priset kan komma att bli både lägre och högre, men generellt brukar en behandling med den här tandställningen kosta omkring 59 000 kronor per käke. Incognito är en tandställning som sitter på insidan av tandraden.

Kan man tugga tuggummi om man har tandställning?

Det kan bildas bakterier och karies runt din tandställning, därför gäller det att du är extra noggrann med din munhygien. Du behöver dessutom tänka extra noga på hur och vad du äter. Skär gärna maten i bitar innan du stoppar den i munnen samt undvik tuggummi och hårda eller sega saker, som till exempel kola och knäck.

Share this post