Ny

Ar Renault Megane en bra bil?

Är Renault Megane en bra bil?

Med tydlig miljöprofil och hög säkerhet är Megane ett intressant alternativ i Golf-klassen. Utbudet är stort och Megane ger väldigt mycket bil för pengarna. Från 2002 levde Renault ett bekymmersamt liv på den svenska marknaden. Volvo var generalagent och varken modellutbud eller kvalitet var i ärlighetens namn på topp.

När ska man byta kamrem på en Renault Megane?

När kamremmen är sliten kan den gå av när som helst. Detta kan få motorn att gå sönder. Bilens underhållsschema gör att du kan känna dig helt trygg bakom ratten. Om din Renault är äldre än fem år och/ eller har gått mellan 60 000 och 160 000 km är det dags att byta ut remmen.

Är det bra eller dålig Renault Clio?

Nya Renault Clio: BÄST I TEST Nya Clio får höga betyg på körkänsla, ekonomi och säkerhet framför allt och vinner testet: ”Clio växer väsentligt på landsväg och har lugna, trygga rörelser, välvald utväxling för omkörningar, anständig ljudnivå och gott om utrymme för två vuxna i framsätet.

Är Laguna en bra bil?

Laguna III går stabilt även i mycket hög fart på Autobahn och på slingriga alpvägar styr bilen in snabbt i tvära böjar och upplevs väldigt lätthanterlig. Styrningen är fin men växellådan inte lika exakt och tydlig som de konkurrenterna från Tyskland erbjuder.

Vilka Renault har kamkedja?

Renaults nya 1.3 litersmotor med kamkedja kommer att säljas i följande versioner:

  • 115 hk TCe (Renault)
  • 130 hk TCe (Dacia)
  • 140 hk TCe (Renault)
  • 150 hk TCe (Dacia)
  • 160 hk TCe (Renault)

Vad betyder dCi motor?

dCi dieselmotorer utvecklas av Nissan Motor Co., Ltd. och Renault Group. Förkortningen står för Common rail Diesel Injection och används för att beteckna dieselmotorer med 4-cylindriga inline-motorer, som har turboladdare och Common Rail-direktbränsleinsprutning.

Är det kamrem på Renault Megane?

Kamremsbyte – det står i serviceboken En bra tumregel säger att om din Renault är äldre än fem år och/eller har gått mellan 120 000 och 160 000 kilometer, så är det dags att kontrollera remmen och sannolikt byta den. I regel framgår det av bilens servicebok när kamremmen ska bytas.

Vad kostar det att byta kamrem på Renault Megane?

Där ligger kostnaden för byte av kamrem på 6 000-7 000 kronor för samma arbete.

Är Renault bilar bra?

Förhöjd oljeförbrukning till första service är inte ovanligt men bör därefter stabiliseras. Överförbrukning av bränsle jämfört med deklarationen är snarare regel än undantag. Kalla siffror över maskinskador rapporterades senast från Länsförsäkringar 2017. Då placerade sig Renault som ett av de tio bästa fabrikaten.

Vilken Renault har kamkedja?

Renault lanserar nya bensinmotorer och uppdaterar den gamla dieselklassikern. Den nya bensinmotorerna är 1.3 liters TCE samt 1.8 liters TCE båda dessa motorer har kamkedja, dagens bensinmotorer kommer att fasas ut till förmån för dessa två nya bensinmotorer.

Vilka bilar har kamkedja lista?

🚗 Här nedan ser du en övergripande lista över bilar som kan utrustas med kamkedja:

  • De flesta BMW-modeller.
  • De flesta Mercedes-modeller.
  • Alla Cadillacs.
  • Alfa Romeo 159.
  • Chevrolet Corvette.
  • Dacia Duster, Sandero, Sandero Stepway.
  • Honda Jazz.
  • Mazda with Skyactiv-G engine.

Share this post