Rekommendationer

Kan man locka haret med vilken plattang som helst?

Kan man locka håret med vilken plattång som helst?

Nämligen plattången. Det är ingen hemlighet eller nyhet att man kan använda plattången för att locka håret, men otroligt nog är det väldigt många som använder sin plattång för att locka håret på fel sätt. Fel sätt innebär att håret skadas, lockarna blir inte helt runda utan istället sneda och fyrkantiga.

Hur många grader ska man ha på locktången?

Se till att locktången är inställd på rätt värme. Som regel räcker 180-210° för tunnare hår och upp till 230° för tjockt hår. Locka inte för länge för att inte bränna håret. Är du osäker på tiden kan du känna försiktigt på håret för att se om det är tillräckligt uppvärmt.

Kan det börja brinna av plattång?

VÅLDSAM BRAND. Åtta familjer blev hemlösa efter branden i Trollhättan natten mot julafton. Nu misstänks en person för allmänfarlig vårdslöshet – då en hårfön eller plattång glömts på och kan ha orsakat branden.

Hur plattar man sitt hår?

Här är knepen du behöver!

  1. Platta aldrig blött hår. Om du har blött hår så ska du aldrig platta det.
  2. Värmeskydd. Något av det viktigaste när du plattar håret är att använda värmeskydd.
  3. Undvik hårbotten.
  4. Borsta håret först.
  5. Platta, borsta, platta, borsta och upprepa.
  6. Hårspray på borsten.

Kan man locka håret med en plattång?

Det är ingen hemlighet eller nyhet att man kan använda plattången för att locka håret, men otroligt nog är det många som anvädner plattång för att locka håret på fel sätt. Fel sätt innebär att håret skadas, lockarna blir inte helt runda utan sneda och fyrkantiga.

Vilken plattång är bäst att locka med?

Stort test: Lykos bästa plattänger för rakt hår eller lockar

  • BaByliss Plattång Salon Straight 235.
  • LYKO Professional Hair Straightener.
  • Golden Curl Golden Curl 829 Silver Straightener.
  • GA.MA cp1.
  • OBH Nordica Björn Axén Tools Straight & Curl Nano Pro.
  • Ghd Gold New Styler.
  • Loréal Professionnel Steampod 3.0.

Hur länge håller man locktången?

Locka mindre slingor i taget och låt locktången var kvar tills du känner att hela slingan är varm. När locken är klar kan du samla upp den och fästa den med en klämma. Då finns det ytterligare en chans för att locken ska hålla hela dagen.

Hur länge ska man locka håret?

Ta sedan en liten del av håret som tillhör bottensektionen och snurra det runt locktången. Lämna gärna lite rum kvar så du inte trycker locktången tätt intill huvudet. Stäng sedan locktången och rulla den lite inåt mot hårroten. Vänta där i 5-8 sekunder beroende på hur tjock och svårlockat ditt hår är.

Hur lång tid tar det innan en platta börjar brinna?

När värmen strålar upp i spisfläkten kan fett droppa ner på plattan som lätt tar eld. Induktionshällar är vanliga idag och blir snabbt varma. En kastrull med olja kan börja brinna på några minuter om du lämnar den utan uppsikt.

Vad händer om man glömmer att stänga av spisen?

När en platta står på för länge byggs stark hetta upp som gör att det börjar brinna i kastrullen och i föremål i närheten av spisen. Fett i köksfläkten tar också lätt eld, vilket kan leda till att elden sprider sig genom ventilationsgångarna.

Vad händer om man plattar håret för mycket?

Låg temperatur på en plattång är inget att föredra, du får hålla på mycket längre och utsätter håret för värme under längre tid vilket skadar håret mer – hög temperatur och du får resultat direkt och ett hår som mår bättre.

Kan en plattång bli gammal?

Om det tar lång tid för din plattång att bli varm är kan detta vara ett tecken på att plattången har blivit gammal och bör bytas. Det finns risk för att plattången inte når önskad temperatur och då kan det medföra slitage på håret. Dock varierar det väldigt mellan olika märken hur lång livstid en plattång har.

Share this post