Trendig

Vad ska man tanka pa efter IPL?

Vad ska man tänka på efter IPL?

Efter behandling med IPL Det är viktigt att skydda huden efter en IPL-behandling. I 48 timmar efter behandlingen ska du b.la. undvika: injektionsbehandlingar, varma bad/bastu, brun-utan-sol och swimmingpool/havsbad. Sol och solarium ska undvikas i ett par veckor och SPF 50 bör användas dagligen.

När lossnar håret efter IPL?

Håren lossnar på det behandlade området efter ca 1-3 veckor, när den lilla hårresarmuskeln släpper resterna av det som ligger kvar i hårsäcken, då först kan man se det färdiga resultatet av en behandling. Vilande hårsäckar påverkas inte av behandlingen utan bildar nya hår som vanligt.

Vad händer efter IPL?

Efter IPL- behandlingen kan man se hur pigmentfläckarna blir mörkare och inom några dagar stiger pigmentet mot hudytan och bleknar succesivt. Behandlingen upprepas ca 1-4 gånger med 4 veckors mellanrum. Vi kör endast behandling av pigment och solskador i Collagenstimuleringen.

Kan man duscha efter IPL?

Efter behandlingen ska man ej bada bastu de närmaste 48 timmarna och inte eller duscha/bada för varmt.

Kan man få mer hår av IPL?

Lång forskning visar att hår som behandlats med IPL/Laser inte växer tillbaks. Däremot kan håranlag som slumrat aktiveras på grund av hormonell påverkan såsom efter klimakteriet, mediciner eller av sjukdomar. Det rör sig då om helt nya hårstrån. Det som vi lyckas reducera bort är borta för alltid.

Hur många gånger måste man göra IPL?

Det krävs vanligen 3-5 behandlingar med 4 veckors intervall. Man ser en förbättring efter varje behandling och du kan själv avgöra hur många gånger du önskar behandla. Vilka områden kan behandlas? De område som kan med fördel behandlas är ansikte, hals, bröst och handryggar.

Får man träna efter IPL?

Viktigt att tänka på efter en IPL-behandling Se till att vara försiktig med att sätt igång blodcirkulationen under de första tjugofyra timmarna. Du bör exempelvis undvika aktiviteter som träning, bastubad och liknande.

Får man duscha efter laser?

Du kan vanligtvis duscha redan dagen efter behandlingen. Såret skall i möjligaste mån lämnas ifred, sårtvätt behövs sällan. Såret är extra känsligt i början innan sårskorpan vuxit till. Detta innebär att man bör undvika att sminka eller smörja med hudkräm i öppet sår.

Share this post