Allmänning

Vad ar EDM marknadsforing?

Vad är EDM marknadsföring?

Elektronisk dansmusik (förkortat EDM) är elektronisk musik som främst är avsedd för dans. Den har sitt ursprung i slutet av 1970-talet när synthesizer började användas i diskomusiken, och fick eget liv med housescenen i Chicago i mitten på 1980-talet.

När kom EDM?

Kring 2000-talet började man använda begreppet EDM för en viss typ av popmusik inspirerad av den tidigare elektroniska musiken. Den nya EDM-genren har sin bakgrund i festivaler som började ordnas specifikt för elektronisk dansmusik. Musiken ändrades i och med att den började spelas på festivalerna.

Vart kommer EDM ifrån?

Genren slog igenom stort år 1992 med den skotska acid house-gruppen The Shamen. I 1980-talets mitt började techno och house att spridas i Europa. Man kombinerade de två genrerna i Belgien och utvecklade genren new beat som lade grunden till ravescenen tillsammans med acid house.

Vem skapade EDM?

Pionjärer inom trancemusiken var artister som Jam & Spoon och Paul Van Dyk. Under 2000-talet har EDM nått en stor publik och är en mycket populär musikstil. De flesta känner till musiker som Daft Punk, Deadmau5 och David Guetta.

Hur låter EDM?

EDM är egentligen ingen verklig genre, eftersom en EDM-låt kan vara mycket olik en annan och variera mellan genrer som house, disco och hardstyle. Det all EDM-musik har gemensamt är dock att det är musik framförallt avsedd att dansas till, som är elektroniskt uppbyggd.

När uppkom EDM?

Vad är typiskt för EDM?

Det all EDM-musik har gemensamt är dock att det är musik framförallt avsedd att dansas till, som är elektroniskt uppbyggd. Musiken gör sig med andra ord som bäst på en fest eller en klubb där man kan dansa vilt till den.

När kom techno music?

Techno kan tolkas som ett övergripande paraply för elektroniska dansstilar, en form av EDM (Electronic Dance Music). På 1980-talet uppkom technon i musikstaden Detroit i USA.

Share this post