Ny

Vad kravs for att man ska kunna registrera ett varumarke?

Vad krävs för att man ska kunna registrera ett varumärke?

För att ett varumärke ska kunna registreras krävs det att varumärket har särskiljningsförmåga (1 kap. 5 § VML) samt att det tydligt kan återges (grafiskt eller på annat sätt) (1 kap 4 § VML). Vidare kärvs att det inte finns några registreringshinder enligt 2 kap. 7- 10 § § VML.

Hur skyddar jag mitt varumärke i andra länder?

Vill du skydda ditt varumärke globalt, i många delar av världen, kan du ansöka om en så kallad internationell registrering. Ansökan lämnas in till WIPO, World Intellectual Property Organization. Du anger i din ansökan i vilka länder som varumärket ska gälla.

Vad är ett varumärke?

Varumärken är tecken som används inom handeln för att identifiera produkter. Ditt varumärke är den symbol som dina kunder använder sig av för att välja just din produkt. Det särskiljer dina produkter från konkurrenternas. Du kan skydda och vidareutveckla ditt varumärke om du registrerar det.

Hur registrerar man ett varumärke i Norge?

Om du vill skydda ditt varumärke också utomlands, måste du särskilt ansöka om registrering där. Det finns tre alternativ: nationella varumärken, internationellt varumärke (registrering enligt Madridprotokollet) och.

Vad går att varumärkesskydda?

Ett varumärke kan till exempel bestå av ord, figurer, bokstäver, siffror, personnamn, slogans, hologram eller ljud. Det kan också vara en specifik utformning av själva produkten eller dess förpackning. En varumärkesregistrering gäller i tio år och du kan förnya registreringen hur många gånger som helst.

Vilka tre betydelser har ordet varumärke?

Ett varumärke är ett namn, en symbol eller ett tecken, som används för att identifiera produkter eller tjänster. Varumärken är en typ av immateriell tillgång. De är ofta skyddade genom ett varumärkesskydd eller helt enkelt genom att varumärket är känt av allmänheten.

Varför ska man Varumärkesskydda?

Varför varumärkesskydd? Precis som alla immateriella tillgångar kan ett varumärke höja värdet på ditt företag. Affärspartners och investerare värdesätter ditt företag högre om du har ett skyddat varumärke som intresserar dem. Registreringen blir ett strategiskt drag.

Vad kostar det att registrera varumärke?

Sverige. För ett företag som vill ha ett skydd i Sverige för sitt varumärke betalar i regel mellan 2 000 kronor till 6 000 kronor. Kostnaden kan, beroende på hur många klasser man vill registrera i, bli högre.

Hur går registrering av varumärke till inom EU?

En ansökan på nätet vid EUIPO kostar 850 euro och lämnas in på ett enda språk. När vi får din ansökan kontrollerar vi och behandlar den och när ditt varumärke väl är registrerat kan du förnya det var tionde år obegränsat antal gånger.

Share this post