Blogga

Vad anvands takrolimus till?

Vad används takrolimus till?

Takrolimus Accord 0,1% salva används för att behandla måttlig till svår atopisk dermatit (eksem) hos vuxna som inte fått tillräcklig effekt av eller inte tål konventionell behandling såsom topikala kortikosteroider.

Hur länge kan man använda protopic?

På barn ska Protopic 0,03 % användas två gånger om dagen i upp till tre veckor, och därefter ska behandlingen minskas till en gång om dagen. För vuxna bör behandlingen inledas med Protopic 0,1 % två gånger om dagen, men vid förbättring ska salvan börja appliceras mindre ofta eller den lägre styrkan (0,03 %) användas.

Vad är Takrolimusmonohydrat?

Den aktiva substansen i Protopic, takrolimusmonohydrat, är ett immunmodulerande medel. Protopic 0,1 % salva används för att behandla måttlig till svår atopisk dermatit (eksem) hos vuxna som inte fått tillräcklig effekt av eller inte tål konventionell behandling såsom topikala kortikosteroider.

Är Protopic kortison?

Den kortisonfria salvan Protopic används för medelsvåra och svåra eksem för minskad inflammation och kliande.

Vad används Protopic salva till?

Vad är Protopic salva?

Kan man använda protopic i ansiktet?

Protopic salva ska appliceras i ett tunt lager på drabbade eller vanligen drabbade hudområden. Protopic salva kan användas på alla kroppsdelar inklusive ansikte, hals och flexurområden, dock inte på slemhinnor.

Hur fungerar Protopic?

Behandling med Protopic ska initieras av läkare som har erfarenhet av diagnostisering och behandling av atopisk dermatit. Protopic finns i två styrkor, Protopic 0,03 % och Protopic 0,1 % salva. Protopic kan användas för korttidsbehandling och intermittent långtidsbehandling.

Vad använder man Betnovat till?

Betnovat är ett starkt verkande kortisonpreparat (grupp III) som motverkar inflammation och har en klådstillande effekt. Betnovat används vid behandling av psoriasis, eksem och vissa andra hudsjukdomar.

Varför inte kortison i ansiktet?

I ansiktet och på halsen är huden tunn, vilket gör att risken för biverkningar av kortison är större. Då kan du i stället få smörja med immunhämmande läkemedel.

Hur länge kan man använda Betnovat?

Tvätta händerna efter applicering om du inte vårdar händerna. Om du använder fuktighetskräm ska du låta Betnovat lösning först absorberas i huden innan du applicerar fuktighetskräm. I dagligt bruk ska Betnovat lösning inte användas längre än tre veckor i taget.

Kan man använda Betnovat i underlivet?

Dermovat salva 1 gång dagligen i 4 veckor, 1 gång varannan dag i 4 veckor och därefter 2 gånger i veckan som underhållsbehandling. Underhållsbehandling rekommenderas alltid med grupp IV (Dermovat salva) eller grupp III steroid (Betnovat salva), t. ex. 1-2 ggr/vecka.

Share this post