Trendig

Kan man aka till Sharm el Sheikh?

Kan man åka till Sharm el Sheikh?

Allmänna säkerhetsläget Undvik resor till södra Sinaihalvön, med undantag för turistmål, Sharm el-Sheikh, Dahab och Katarinaklostret. Iaktta särskild försiktighet när du reser. Säkerhetssituationen på norra Sinaihalvön är mycket dålig. På turistorterna Hurghada och Marsa Alam har säkerhetssituationen hållits stabil.

Vart ska man åka till i Egypten?

Trots att Egypten ligger vid Medelhavet så är det landets Röda havskust som har de mest populära badorterna. En av de mest kända städerna här är Hurghada som har flera härliga stränder och mycket bra dykvatten. I närheten av Hurghada ligger charterorterna Makadi Bay, El Gouna och Soma Bay.

Är det tryggt att resa till Egypten?

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet från alla resor till Norra Sinai. Vidare avråder Utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till Södra Sinai med undantag för städerna Sharm el-Sheikh, Dahab och klostret St Catherine.

När ska man åka till Egypten?

I Egypten skiner solen i princip året runt, men det är extra varmt under sommarmånaderna juni-september då temperaturen kan vara upp till 36°c. Den behagligaste tiden att resa till Egypten är november – april då dagstemperaturen ligger behagligt mellan på allt mellan 23-30°c med ljumma kvällar.

Får man gå in i pyramiderna idag som turist?

Egyptens böjda pyramid i Dahshur öppnar för turister för första gången på 4600 år. Som besökare kommer du nu att få uppleva en historisk resa genom pyramidens tunnel och kamrar, skriver Insider.

Vad gäller för inresa till Spanien?

Alla resenärer som fyllt 12 år som reser in till Spanien behöver visa upp ett certifikat på engelska, spanska, franska eller tyska som intygar att du vaccinerats mot Covid-19, testat negativt eller tillfrisknat från Covid-19.

Hur varmt är det i Egypten i december?

Medeltemperaturer

Dagstemperatur Nattemperatur
september Dagstemperatur 35°c Nattemperatur 26°c
oktober Dagstemperatur 31°c Nattemperatur 23°c
november Dagstemperatur 26°c Nattemperatur 19°c
december Dagstemperatur 22°c Nattemperatur 15°c

Hur gammal är Cheopspyramiden?

Den består av 2,3 miljoner stenblock som i genomsnitt väger 2,5 ton. Om pyramidens stenblock lades på lastbilar, som var och en kunde ta 10 ton, skulle det allt som allt behövas 700 000 lastbilar. Denna mäktiga pyramid uppfördes av Farao Khufu (av grekerna kallad Cheops) för ca 4500 år sedan.

Share this post