Frågor

Maste man kunna svenska for att bli svensk medborgare?

Måste man kunna svenska för att bli svensk medborgare?

Det finns med andra ord inget krav på att man behöver kunna det svenska språket. I samband med valet i höstas och med att Sverige så småningom kommer att styras av en ny regering, har vissa politiska partier lagt fram förslag om att införa ett språkkrav för att kunna få ett svenskt medborgarskap.

Varför har man dubbla medborgarskap?

Dubbelt medborgarskap innebär att du är medborgare i mer än ett land. Om du blir svensk medborgare kan du behålla ditt tidigare medborgarskap om lagen i det andra landet tillåter det. En svensk medborgare som blir medborgare i ett annat land kan få behålla sitt svenska medborgarskap.

Hur mycket kostar det att bli svensk medborgare?

En ansökan om svenskt medborgarskap kostar 1 500 kronor. Du ska skicka med ett kvitto som visar att avgiften är betald. Avgiften måste vara betald för att vi ska pröva ansökan.

Vad gäller för att bli svensk medborgare?

När du har bott i Sverige under några år kan du ansöka om svenskt medborgarskap. Här kan du läsa om hur du ansöker för dig själv och dina barn.

När och hur kom möjligheten att ha dubbelt medborgarskap?

I Sverige. Enligt en lag från 1 juli 2001 får nyblivna svenska medborgare behålla sitt dittillsvarande utländska medborgarskap om lagen i det andra landet tillåter det.

Vad krävs för att bli dansk medborgare?

Som medborgare i ett nordiskt land kan du bli dansk medborgare enligt två olika bestämmelser: genom anmälan (erklæring) eller naturalisation. Om du är nordisk medborgare kan du under vissa förutsättningar bli dansk medborgare genom att göra en anmälan till Utlännings- och integrationsministeriet.

Hur får man ett svenskt personnummer?

För att få ett svenskt personnummer behöver du registrera dig hos Skatteverket, vilket är ett måste om du ska stanna i Sverige i mer än ett år. För registreringen används din bostadsadress. Du börjar med att få ett uppehållstillstånd via Migrationsverket.

https://www.youtube.com/watch?v=woEzZdleb0M

Hur får barn svenskt medborgarskap?

Ett barn till en svensk far och en utländsk mor blir alltid svensk medborgare om barnet föds i Sverige. Är pappan gift med mamman får barnet svenskt medborgarskap vid födelsen oavsett var i världen barnet föds.

Var kan jag se när jag blev svensk medborgare?

Migrationsverkets webbplats fungerar bäst i moderna webbläsare som Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox och Apple Safari. För att vara säker på att webbplatsen visas korrekt rekommenderar vi dig att byta till någon av dem om du använder webbläsaren Internet Explorer på din dator eller mobila enhet.

Vad krävs för att få svenskt personnummer?

Får mitt barn medborgarskap?

Barn som föds i Sverige får samma medborgarskap som föräldrarna har. Om barnets föräldrar är medborgare i ett land utanför EU måste föräldrarna ansöka om uppehållstillstånd för barnet.

Kan mitt barn få dubbelt medborgarskap?

Ett barn som vid födseln får mammans eller pappans svenska medborgarskap, kan få dubbelt medborgarskap i Danmark och Sverige.

Share this post