Blogga

Hur bygger man inbyggd bokhylla?

Hur bygger man inbyggd bokhylla?

Bygg en platsbyggd bokhylla – steg för steg

  1. Mät väggen. Det är enklast att bygga in en bokhylla mellan två väggar, då får du två naturliga kortsidor att utgå från.
  2. Mät bokhyllan.
  3. Såga till reglar.
  4. Montera moduler.
  5. Skruva fast reglar.
  6. Skruva fast bokhyllan.
  7. Montera golvsockel och lister.
  8. Latexfoga.

Hur lång tid tar det att bygga en platsbyggd bokhylla?

Hur lång tid tar det att göra en platsbyggd bokhylla? Detta beror ju också helt på storleken på hyllan, men räkna med 1-2 veckor.

Vad kostar platsbyggda möbler?

Några riktlinjer för priset om du anlitar någon är dock att en platsbyggd bokhylla brukar kosta från 30 000 kr och uppåt, medan en platsbyggd garderob kostar från 15 000 kronor och uppåt.

Vad är en platsbyggd bokhylla?

Efter att du beställt mäter vi upp väggen hemma hos dig, för att sedan bygga bokhyllan i vårt snickeri och levererar en platsbyggd möbel som vi bygger upp på sin plats. Det enda som återstår är för dig att sätta in böcker.

Hur platsbyggd Billy bokhylla?

Först började jag med att placera ut alla hyllor som jag själv ville ha dem efter egen smak. Efter detta så spacklade jag alla hål och slipade 2 gånger för att få ett extra snyggt resultat. Jag använde mig av detta spackel och denna handslip. Efter detta så grundmålade jag allting 1 gång med Beckers häftgrund.

Vilket material till hyllplan?

Så väljer du rätt material för hyllplan

  • Belagd spånskiva. Ett prisvärt alternativ är belagd spånskiva, ett material som inte kräver någon finish.
  • Hyllplan av MDF. MDF står för medium-density fiberboard och är ett material som är mångsidigt och lättarbetat.
  • Trimmer eller träfanerad spånskiva.
  • Akryl.
  • Glas.

Vad kostar platsbyggda bokhyllor?

Att platsbygga en bokhylla kostar ungefär 5000-7000 kr/kvm du vill bygga, så det är ett riktpris du kan ha i åtanke när du smider dina planer.

Vad är platsbyggd garderob?

Att bygga garderoben på plats är ett mycket bra sätt att utnyttja utrymmen där det är svårt att få in garderober i standardstorlekar. Dessutom blir det snyggt med en platsbyggd garderob – oavsett om man vill ha förvaring i en klassik eller modernare stil.

Vad innebär platsbyggd garderob?

Fördelar med platsbyggda bokhyllor och garderober Det ger en unik och personlig känsla till ditt hem. Du får en möbel som inte är lik någon annans. Den kan byggas över fönster och dörröppning och anpassas efter vinklar och vrår där det annars kan vara svårt att passa in en vanlig möbel.

Vad är platsbyggd?

Platsbyggt kan låta extravagant och dyrt, men att kunna använda outnyttjade kvadratmeter till smart förvaring ger ett stort mervärde. En platsbyggd garderob kan bli din mest unika och användbara möbel. Här har vi samlat information som är bra att känna till om du funderar på att platsbygga en garderob.

Hur målar man en Billy bokhylla?

Måla med grundfärg innan du målar med två lager lackfärg. Då slipper du arbetet att slipa bort den översta ytan för att få färgen att fästa. Sparar tid på ett enkelt sätt!

Hur använder man Häftgrund?

Den används i första hand inomhus på industrilackerade-, förzinkade/galvade-, aluminium-, koppar- och hårda PVC-ytor. Häftgrund kan också användas som grundfärg på detaljer utomhus som inte kräver någon rostskyddsmålning. Färgen torkar snabbt och kan övermålas med Beckers vattenburna täckfärger.

Share this post