Ny

Vilken pjaxa till vilken bindning?

Vilken pjäxa till vilken bindning?

Pjäxorna är prisnivå elit medan bindningen är prisnivå bas, eller tvärtom. Har du kombipjäxor och funderar vilken bindning du ska välja på mellan skate och klassiskt? Välj den bindningen för den teknik du åker oftast. Åker du mest klassiskt så välj en klassisk bindning, åker du mest skate så välj skatebindning.

Vad är IFP?

Detta är IFP-settet (Integrated Fixation Plate) – Denna skiva är till Turnamic längdskidbindningar (från Fischer och Rossignol) för att kunna klicka bindningarna på skidorna. IFP-settet är förbindelsen mellan skidor och bindningar och tillåter dig lätt att justera bindningen framåt och bakåt.

Vad är skillnad mellan NNN och SNS?

SNS är Salomons typ, NNN är Rottefella. SNS har en ca. 2 cm bred kanal under skon, och motsvarande upphöjning på bindningen. Den gamla SNS typen har en pinne och heter profil.

Hur fungerar skidbindningar?

Kliv i bindningarna Placera metallbygeln i tån på pjäxan i därför avsett utrymme i bindningens tådel. Bygeln ska enkelt haka i bindningen. Om det inte fungerar så kan du rensa sulan och bindningen från kvarvarande snö och is. När du väl kommit i bindningen måste du låsa den genom att fälla ner öppningsmekanismen igen.

Vilka pjäxor passar till Atomic?

Salomon SNS och Atomic SNS pjäxor passar med Salomon och Atomic SNS bindningar. Salomon Prolink och Atomic Prolink pjäxor passar med Salomon Prolink och Atomic Prolink bindningar men passar även Rottefella NNN, samt Rossignol och Fischer Turnamic bindningar.

Vilka pjäxor passar till Rottefella bindning?

Rottefella NNN är skidbindningarna för dig som har pjäxor från Alpina, Fischer, Rossignol, Salomon Prolink eller Madshus. Alla bindningar passar till alla pjäxor från dessa märken.

Vad är NIS bindning?

NIS-platta är integrerad i skidor från Fischer, Madshus, Rossignol och Peltonen. NIS-systemet finns endast för Rottefellas bindningar. En fördel med att skjuta på bindningen är att du kan flytta den några klick framåt eller några klick bakåt och på så vis förändra egenskaperna hos din skida.

Vad är bindning längdskidor?

Det finns två system av bindningar för längdskidor att välja mellan. Det ena är Rottefellas NNN-system och det andra är Salomons SNS. Det är viktigt att du väljer bindning efter den längdsko som passar dig bäst. Bindningssystemen är lika bra, så du bör utgå från vilken längdsko som känns bäst på foten.

Vilka pjäxor passar nnn?

Vad är NNN BC bindning?

Rottefella NNN BC Magnum är en bindning för dig som tycker om att gå på tur i tuff terräng och djup snö. BC Magnum är en mycket bred bindning och den är utformad för att öka kontaktytan mellan bindningens platta och pjäxans sula, vilket ger optimal stabilitet och kontroll.

Vad heter skyddet som sätts under skidan?

Skinskidor är som en vanlig traditionell längdskida men skillnaden är att där du i vanliga fall lägger fästvallan så sitter det en stighud (skin) infräst i belaget. Det ersätter alltså den traditionella fästvalla och ger dig ett riktigt bra fäste när du är ute och åker.

Har Skidbindning?

Skidbindning är en anordning med vilken man fäster en skida vid pjäxan. Det finns åtskilliga typer av skidbindningar för olika ändamål, och de har varierat i utförande genom åren. Till exempel finns skidbindningar för utförsåkning, längdskidåkning, telemark, snowboard med mera.

Vad är skillnad på SNS och nnn bindning?

Vilka pjäxor passar till SNS?

SNS-bindningar bygger på sitt eget unika system och är bara kompatibla med SNS-pjäxor.

Vad motsvarar 24 5 i pjäxor?

SALOMON – PJÄXOR

MONDOPOINT STORLEK
23,5 37
24 38
24,5 38,5
25 39

Vilka bindningar ska man välja?

Bindningar med gåläge För dig som bara går korta sträckor fungerar en tyngre och stabilare bindning bra, men går du även toppturer med stighudar är en lättare bindning att föredra. TLT & Techbindningar väger mindre, är anpassade för lättare skidor och passar för längre turer uppför.

Vad är en SNS bindning?

Vilka pjäxor passar Salomon Shift?

SALOMON/ATOMIC: Prolink, skruvas fast i skidan. Passar skor från Alpina, Fischer, Madshus, Rossignol samt Salomon/Atomic med Prolinksula. Shift Prolink, flyttbar bindning som passar Alpina, Fischer, Madshus, Rossignol samt Salomon/Atomic med Prolinksula.

Finns det olika SNS bindningar?

Det finns två system av bindningar för längdskidor att välja mellan. Det ena är Rottefellas NNN-system och det andra är Salomons SNS. Det är viktigt att du väljer bindning efter den längdsko som passar dig bäst.

Vad är SNS bindning?

Salomons bindningar med SNS-systemet har samma skruvhål som Prolink. Det gör det lätt att byta mellan dessa bindningssystem. Inga nya borrhål behövs. En nyhet för det här året är att det nu också finns en form av NIS-platta från Rottefella att skruva i de förborrade hålen på Salomon/Atomic.

Vilken storlek är 23.5 i pjäxor?

Nordica storleksguide (pjäxor)

Mondopoint US Herr UK
23.5 5.5 4.5
24.0 6.0 5.0
24.5 6.5 5.5
25.0 7.0 6.0

Share this post