Ny

Hur manga skivor salde Abba?

Hur många skivor sålde Abba?

I Storbritannien hade de 18 raka topp 10-singlar, nio singelettor samt nio album som nr. 1 på den brittiska topplistan varav åtta i följd (1975,-76,-77,-78,-79,-80,-81,-82). 2014 hade gruppen sålt 400 miljoner skivor och är därmed Sveriges mest framgångsrika musikexport genom tiderna.

Vem har sålt mest skivor i Sverige?

Lista

Artist / Band Sålda album/singlar
ABBA 375 miljoner
Roxette 75 miljoner
Ace of Base 40 miljoner
Avicii 30 miljoner

Vilken är världens mest sålda skiva?

Världens mest sålda skiva genom tiderna är Michael Jacksons Thriller. Albumet som släpptes 1982 beräknas ha sålts i minst 66 miljoner exemplar i hela världen.

Hur många skivor har Metallica sålt?

Bandet har sålt över 110 miljoner album världen över, varav 58 miljoner i USA, och räknas som det mest inflytelserika bandet i sin genre. Tillsammans med Megadeth, Slayer och Anthrax räknas Metallica till The Big Four of Thrash.

Hur mycket har Abba sålt?

380 000 000. ABBA är det största svenska bandet någonsin och ett av de största även internationellt sett. Så här långt har de sålt mer än 380 miljoner skivor.

Hur många studioalbum gjorde Abba?

Abbas diskografi

Utgivet material
↙Studioalbum 9
↙Livealbum 2
↙Samlingsalbum 28

Vem har sålt flest skivor?

250 miljoner eller fler skivor

Artist Ursprungsland Bekräftat antal sålda enheter
The Beatles Storbritannien 285,8 miljoner
Michael Jackson USA 244 miljoner
Elvis Presley USA 229,1 miljoner
Madonna USA 180,1 miljoner

Vem är Sveriges största artist genom tiderna?

Håkan Hellström, Kent, Veronica Maggio och Zara Larsson följer Avicii i toppen av listan över de mest spelade svenska artisterna i Sverige. Avicii är även i topp sett till vilka svenskar som har spelats mest internationellt, följt av Zara Larsson, Tove Lo och Axwell /\ Ingrosso.

Vem är världens största artist 2021?

Topp 5 mest spelade artisterna globalt: Taylor Swift. BTS. Drake. Justin Bieber.

Vilken är den mest spelade låten i världen?

Mest spelade låten globalt blev Dynamite med BTS och här i Sverige var det Blinding lights med The Weeknd som tog hem förstaplatsen. Med andra ord samma låt som tog hem just den placeringen även förra året. I och med att Apple även äger Shazam har de gjort en lista över de mest Shazamade låtarna i världen.

Gruppen räknas som en av de största i musikhistorien med över 400 miljoner sålda skivor och är en av få som vunnit framgång över jordens samtliga kontinenter. I mitten av 1970-talet var de försäljningsmässigt världens mest framgångsrika popgrupp.

Hur mycket blev Abba erbjudna?

År 2000 blev Abba erbjudna en miljard dollar, 8,7 miljarder kronor, för att göra ytterligare en turné, men de tackade nej. Sedan början av karriären har de tjänat mer än två miljarder dollar, motsvarande omkring 17,3 miljarder kronor.

Vilka var störst Abba eller Roxette?

Roxette. Sveriges mest framgångsrika band efter Abba. 60 miljoner sålda skivor världen över och fyra ettor på singellistan i USA.

Share this post