Allmänning

Hur lange haller en Volkswagen?

Hur länge håller en Volkswagen?

Rent generellt *gäller typ alla bilar* så vid 20tusen så börjar dom klassiska småfelen komma. Men det är oftast slitagedelar som man måste byta förr eller senare. Så en VW Golf 3a som gått 20tusen betyder int att den är dålig. Stor del beror på hur alla förra ägarna har skött bilen.

När går min nybilsgaranti ut Volkswagen?

Nybilsgaranti: gäller från köpdagen till 2 år efter leverans. Vid nyköp ingår vagnskadegaranti (för de flesta modeller och gäller normalt i 3 år). Ingår gör även en lackgaranti på 3 år samt en garanti mot genomrostning på 12 år (ej krav på efterbehandling).

Är Volkswagen en bra bil?

VW Golf är enligt ägarna tveklöst den trevligaste bilen att köra och åka i, och kvalitetskänslan är bra. Driftsäkerheten är även den hög. Det som drar ner betyget markant är VW:s märkesverkstäder – ska du köpa en Golf, hitta först en bra verkstad, blir läsarnas varning.

Hur ser man när Vagnskadegarantin går ut?

Vagnskadegaranti lämnas av generalagenten när du köper en ny bil. Garantin gäller oftast i tre år i Sverige och alla EU- och EES-länder som är anslutna till Gröna Kort-systemet. De flesta försäkringsbolag påminner dig när garantin är på väg att gå ut och du bör utöka till en helförsäkring.

Vilken Golf ska man inte köpa?

Varning för tidiga exemplar som kan ha den gamla motorvarianten 1.2 TSI och 1.4 TSI med kamkedja, kedjan kan kugga över med totalt motorras som följd och då blir det vansinnigt dyrt. Vi på Blipp råder dig att köpa en nyare bil. Det händer att motorlampan tänds på Golf utan att det är något fel.

Är MultiFuel bra?

Etanolen har lägre energiinnehåll per lite än bensin, vilket gör att bränsleförbrukningen stiger med ca 30 procent när MultiFuel körs på E85 jämfört med på bensin. Motorn i Multifuel går mjukt och lugnt men kräver nedväxling för att omkörningar ska gå tillräckligt snabbt. BlueMotion ger en mer avslappnad körning.

Hur många mil håller en Volkswagen?

Min röde GTi hade gått 29000+ mil när jag sålde den, och den var hur fin som helst i motorn. Bussningarna fram hade jag fått byta typ 1000 tal mil tidigare, turbo vid 24800, dock wastegaten som dog även om gjutjärnsgodset var lite sprucket. Annars går dom nog väldigt länge om man sköter dom väl!

Vilken VW Golf ska man köpa?

För den som vill ha en lite piggare bil rekommenderar vi på blipp TSI 140 och TSI 150. Laddhybriden GTE har över 200 hästkrafter, men räckvidden är skral, endast 35 kilometer.

Share this post