Blogga

Vilka fordelar finns det med att anvanda grossister?

Vilka fördelar finns det med att använda grossister?

Genom att köpa upp stora partier kan en grossist få rabatter och pressa priser. Fördelen för tillverkaren och detaljhandeln är att de inte behöver sitta på stora varulager. Tillverkaren får möjlighet att sälja av stora partier direkt och detaljhandeln köper in produkter för vidareförsäljning till slutkonsumenten.

Vad krävs för att handla hos grossist?

För att se sortimentet hos din lokala butik loggar du in på snabbgross.se eller kontaktar butiken. För alkoholartiklar och tobaksvaror krävs särskilda tillstånd för att kunna handla. Du behöver också som återförsäljare av tobak ha ett spårbarhets-id för tobak.

Hur arbetar grossisten?

En grossist kommer att sälja sin produkt i bulk till återförsäljare, vilket gör det möjligt för återförsäljaren att dra nytta av ett lägre pris än om han skulle köpa enstaka artiklar. Grossisten köper vanligtvis varor direkt från tillverkaren, men kan också köpa från en återförsäljare.

Varför är grossister bra?

Fördelen med grossist är att återförsäljarna kan köpa in ett mindre lagersaldo själva och inte behöver ligga ute med pengar, och kan få in i princip hela märkets utbud på bara några dagar till sina kunder.

Varför kallas en grossist även för en partihandlare?

Partihandel är handel med stora volymer av varor mellan företag. Partihandel kan även kallas grosshandel eller grossistverksamhet. Företag som är involverade i partihandel kallas grossister.

Får grossister sälja till privatpersoner?

För att skapa ytterligare ett alternativ att handla mat hos under coronapandemin ansökte Axfood Snabbgross, som i vanliga fall säljer till restauranger och caféer, om tillstånd att få öppna upp sina butiker även för privatpersoner.

Kan man handla på Ahlsell som privatperson?

Får jag handla i butik som privatperson? Nej, som grossist säljer vi endast varor till företagskunder med registrerat kundnummer.

Share this post