Allmänning

Ar spice olagligt i Sverige?

Är spice olagligt i Sverige?

De är alltså inte klassade som narkotika. Då är de helt lagliga att inneha och även att bruka. Av drygt 100 sorter är det endast ett 30-tal sorter spice som är olagliga i Sverige. Eftersom det hela tiden kommer ut nya varianter av spice på marknaden måste svenska myndigheter hela tiden utreda nya substanser.

Kan man överdosera på spice?

Spice är lätt att överdosera, och kan dessutom ge flera negativa symtom (oönskade symtom) efter ruset. En överdos kan exempelvis yttra sig i akut psykos, hyperaktivitet, muskelryckningar, hypokalemi, och arytmier. Det finns då bland annat risk för organsvikt och hjärtinfarkt.

Hur vet man om man rökt spice?

Ruset liknar det från cannabis Den som röker spice ska känna sig euforisk och avslappnad. Men spiceruset kan skilja sig från cannabis på många sätt (se punkt 5).

Vad är farligt med spice?

Spice består av olika syntetiska ämnen som har blandats med flera olika kryddor – därför kallas den Spice. Trots att det rör sig om moderna syntetiska ämnen som påverkar kroppen marknadsförs spice ofta med hjälp av ord som ska få drogerna att verka naturliga och ganska ofarliga.

Hur många har dött i spice?

Syntetiska cannabinoider, också känt under samlingsnamnet spice, upptäcktes första gången 2010 vid en obduktion i Sverige. Fram till och med 2013 fanns det bara tre dödsfall där spice ansetts vara dödsorsaken.

Hur påverkas man av spice?

Så påverkas din kropp av Spice Du kan känna dig avslappnad, men du kan också få torr mun, hungerkänslor, panikkänslor, ångest, illamående, rastlöshet, förhöjd puls och förhöjt blodtryck. Du riskerar också att få njursvikt, hjärtinfarkt och problem med levern.

Hur känns spice?

Så påverkas din kropp av Spice Du kan känna dig avslappnad, men du kan också få torr mun, hungerkänslor, panikkänslor, ångest, illamående, rastlöshet, förhöjd puls och förhöjt blodtryck.

Hur luktar spice rök?

En svag doft av aceton. En avi om att en försändelse finns att hämta. Två varningssignaler om att ett barn kanske fastnat i missbruk av spice.

Vad är Internetdrog?

Nätdrog eller internetdrog är en vardaglig eller medial beteckning på droger, vanligen med narkotisk effekt, som säljs via näthandel. Beteckningen har särskilt använts om droger som inte är narkotikaklassade i försäljningslandet, men som kan ha effekter som liknar andra droger som är narkotikaklassade.

Vad är spice gjort av?

Spice är ett namn för olika substanser som liknar cannabis, så kallade syntetiska cannabinoder, som röks. Det består av torkade örter eller torkade växtdelar (det är därifrån namnet kommer) där man har tillsatt den syntetiska cannabinoiden med hjälp av lösningsmedel.

När blev spice olagligt i Sverige?

Sedan år 2006 har den syntetiskt framställda drogen spice existerat i Sverige, men först år 2008 blev drogen populär och tidningar började rikta uppmärksamhet mot den. Genom att drogen kan byta skepnad i uppbyggnaden kan den förbli laglig, därför kan egentligen namnet “spice” inte betraktas som ett enhetligt begrepp.

Vad innehåller 3cmc?

3-CMC är en sådan drog som först i april 2019 klassades som narkotika tillsammans med 4-CMC som är en liknande drog. Samtliga ingår i en grupp som kallas katinoner som stimulerar det centrala nervsystemet genom att öka frisättningen av kroppens signalsubstanser dopamin, noradrenalin och serotonin.

Spice kan ha varierande sammansättning, och de aktiva substanserna utgörs av olika syntetiska cannabinoider. I blandningen förekommer bland annat CP 47,497, JWH-018 och HU-210. Flera av de aktiva ingredienserna narkotikaklassades i Sverige den 15 september 2009.

Share this post