Allmänning

Hur mycket far en hund vaga pa flyget?

Hur mycket får en hund väga på flyget?

De måste ha samma storlek (maxvikt: 14 kg per djur).. En katt och en hund får inte dela bur. Om dina husdjur inte uppfyller dessa krav, måste de transporteras i separata burar.

Vilka hundraser är förbjudna i Spanien?

Förbjudna hundraser Vissa specifika hundraser måste alltid ha på sig en viss typ av munskydd och koppel, exempelvis Pitbull Terrier, Staffordshire Terrier, American Staffordshire Terrier, Rottweilers, Dogo Argentino, Fila Brasiliero, Tosa-Inu och Akita-Inu.

Vad krävs för ett hundpass?

För att få det måste hunden vara ID-märkt och för resa inom EU behöver ditt djur även vaccineras mot rabies. En veterinär utfärdar passet och undertecknar de vaccinationer, avmaskningar och hälsokontroller som krävs för respektive land. Passet tar du med dig på alla resor med ditt djur.

Kan man köpa flygstol till hund?

Det går bra att ha upp till två husdjur i kabinen per flyg. Även servicehundar får följa med i kabinen. Husdjur i lastrummet: Bur får ha en maxstorlek på 125 x 81 x 86 cm. Kostnader för att transportera ditt husdjur i lastrummet: 550 – 750 SEK (online) 650 – 850 SEK (flygplatsen) per djur/väg.

Vad kostar det att ta med hunden på flyget?

Priset varierar mellan flygbolagen, destinationen och beroende på om hunden får resa i kabinen eller om den måste åka i lastrummet. För hundar som tillåts flyga i kabinen kan det kosta mellan 200-1 000 kronor. Ska den flyga i lastutrymmet kan det kosta från 350 kronor upp till 3 000 kronor.

Vad krävs för att ta med hunden till Spanien?

För att ta med ett sällskapsdjur till Spanien under semestervistelse måste detta ha ett microchip och vara registrerad i ditt namn. Det behöver också ett europeiskt pass och det ska vara vaccinerad mot rabies tidigast 3 veckor och senast 12 månader innan ankomsten. Djur under 3 månader får inte resa in i landet.

Vilka hundraser måste ha munkorg i Spanien?

”Farliga hundar” har speciella regler Om du äger någon av ovan-stående hundraser och inte följer gällande regler så kan polisen stoppa dig. Reglerna innebär att alla hundar måste vara kopplade på offentliga platser i Spanien och om din hund finns på listan över potentiellt farliga hundar, måste den ha munkorg också.

Share this post