Frågor

Vad kravs for att starta eget taxibolag?

Vad krävs för att starta eget taxibolag?

Du som ansöker om taxitrafiktillstånd ska visa att du har tillräckliga ekonomiska resurser för att starta och driva företaget. Den sökande ska ha kapital och reserver på minst 100 000 kr för ett fordon och 50 000 kr för varje fordon som tillkommer därutöver.

Vilken utbildning krävs för att bli taxiförare?

Vilken utbildning krävs för att bli Taxiförare För att jobba som Taxiförare måste man ha taxiförarlegitimation. För att få en sådan måste man ha fyllt 21 år och ha haft körkort med B-behörighet i minst två år. Det krävs också läkarintyg som visar att man uppfyller fastställda hälsokrav för taxiföraryrket.

Hur mycket känner en taxiförare?

24 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad krävs för att få ett trafiktillstånd?

Du som söker ska uppfylla de krav som ingår i prövningen: fast etablering, krav på yrkeskunnande, gott anseende och ekonomiska resurser. Transportstyrelsen tar ut en avgift för att pröva din ansökan om trafiktillstånd. Först när avgiften är betald påbörjar Transportstyrelsen handläggningen av ärendet.

Hur mycket kostar det att ta taxikort?

Det tar vanligtvis två månader att slutföra processen för att få din taxiförarlegitimation och kostnaden är 4 525 kr. Transportstyrelsen utfärdar legitimationer till personer som uppfyller följande krav (när ansökan skickas in): Minst 21 år gammal. Har haft B-körkort i minst två år eller har D-körkort.

Vad kostar en privat chaufför?

2 800 SEK/H.

Vart kan man köpa gamla taxibilar?

Kontakta taxi-centralerna och be att dom sätter upp en lapp (som du har med dig/faxar/mailar) dit. Tänk på att även en taxiåkare vill ha så bra betalt som möjligt för sin gamla pärla, och inte bara ”mellanhänder”. Dom som väljer att sälja själva vet på ett ungefär vad folk betalar för dom.

Share this post