Populära

Vad har fraktsedeln for funktioner?

Vad har fraktsedeln för funktioner?

En fraktsedel är ett dokument som skickas med vid frakt. Fraktsedeln sammanfattar viktig information om sändningen. Den ska innehålla sådant som antal kollin, paketens vikt, längd och bredd samt adress för såväl mottagare som avsändare. Företaget eller personen som skickar varan utfärdar vanligtvis fraktsedeln.

Vad heter fraktsedeln för internationella transporter?

För internationella transporter utfärdas en standardiserad CMR-fraktsedel.

Vem ska ha de olika sidorna av fraktsedeln?

Skall godset lastas på skilda fordon eller är fråga om olika godsslag eller om skilda partier, äger avsändaren eller fraktföraren fordra, att skilda fraktsedlar utfärdas för varje fordon, godsslag eller parti.

Hur skriver man ut fraktsedel?

Har du ingen skrivare? Inga problem, nu kan du skriva ut dina fraktsedlar direkt hos ditt ombud. Visa bara upp den streckkod du får i samband med avslutat köp.

Vad är Fraktsedelns tre huvudfunktioner?

De funktioner ett konossement fyller Det fungerar som ett kvitto på mottagande av last. Det fungerar som äganderättshandling. Det fungerar som ett bevis på transportavtal.

Vad ska en fraktsedel innehålla?

1 Fraktsedeln skall innehålla följande uppgifter: a) ort och dag för utfärdandet; b) avsändarens namn och adress; c) fraktförarens namn; d) ort och dag för godsets mottagande till befordran samt bestämmelseort; e) mottagarens namn och adress; f) gängse benämning på godsets art och på förpackningssättet samt, i fråga om …

Vad innebär begreppet Transittransport?

Transittransport. Transport av gods genom ett land utan att gods lastas eller lossas. Ett exempel på en transittransport kan vara när en rysk transportör lastar gods i Ryssland, passerar genom Sverige för att sedan lossa i Norge.

Vad skall inrikes fraktsedlar innehålla enligt lag om inrikes trafik?

k) avtalad tid inom vilken befordringen skall vara fullgjord, l) förteckning över handlingar som överlämnats till fraktföraren. I fraktsedeln får intagas de ytterligare uppgifter som parterna anser påkallade.

Måste en fraktsedel upprättas?

7 § Fraktsedel skall upprättas, om avsändaren eller fraktföraren begär det och användandet av fraktsedel ej medför beaktansvärd olägenhet för motparten eller strider mot vedertaget bruk vid det slag av befordran som är i fråga.

Share this post