Trendig

Var trivs appeltrad?

Vår trivs äppelträd?

Äppelträd växer bäst på soliga och varma platser. Jorden ska vara rik på mull, näringsrik och väldränerad. Om du planterar fler än ett äppelträd ska du plantera dem med 4 meters avstånd emellan. Ditt nya äppelträd ska helst planteras i en fyrkantig grop för att undvika rotsnurr, cirka 50 × 50 centimeter.

Hur ska man plantera äppelträd?

Hur och när man planterar äppelträd från kärna

  1. För dig som vill odla upp äppelträdet från en kärna behöver du i första hand låta kärnan få torka ut ett par dagar innan du planterar ner den i någon jord.
  2. För att försäkra dig om att något gror, är det bäst att du passar på att sätta fler frön samtidigt.

När plantera äppelträd på våren?

Du kan egentligen plantera äppelträd redan från tidig vår ända fram till den första frosten, men varför många väljer att göra det just på hösten är att du ofta slipper vattna lika mycket tack vare allt höstregn.

När är det bäst att plantera äppelträd?

Äppelträd kan planteras både höst och vår. Vid plantering av barrotade träd är det viktigt att träden befinner sig i fullständig vila. Rotsystemet får absolut inte torka ut under någon del av planteringsarbetet. Träden ska alltid vattnas i samband med planteringen så att de fina rottrådarna får kontakt med jorden.

Vad ska man ha runt äppelträd?

Skydda stammarna mot gnagare och skrubbare. Sorkar, kaniner och annat smått hindras med gnagskydd av plast runt stammen, de passar bäst smala träd. Älgar, rådjur och andra som vill feja hornen hindras med metallnät runt stammen.

Vad plantera under fruktträd?

Ett annat alternativ är att lägga en tunn markfolie under fruktträdet, sådan som släpper igenom luft och vatten, och sedan lägga vackra, runda stenar glest och lite sand för att täcka folien. Man kan plantera några taklökar eller fetbladsväxter mellan stenarna om det inte är skuggigt där.

Share this post