Ny

Hur gammal maste man va for att ta tung mc?

Hur gammal måste man va för att ta tung mc?

Du har fyllt 24 år (20 år om du haft körkort för A2 i minst två år). Du har en giltig riskutbildning, eller har körkort för A1 eller A2 och har genomfört riskutbildning när den behörigheten togs. *

Hur gammal måste man vara för att ta A2 körkort?

Åldersgränsen för A2 är 18 år.

Vad kostade ditt mc kort?

Ett motorcykelkörkort kan kosta dig en hel del pengar. Man brukar säga att kortet i snitt kommer att ligga på en kostnad av 15 000 till 25 000 kronor. Dock är det inte alla som behöver lägga dessa belopp. Det mest grundläggande (och obligatoriska) moment som du behöver gå igenom ligger på 6 000.

Vad krävs för A2 körkort?

Du har ett körkortstillstånd. Du är permanent bosatt i Sverige eller sedan minst sex månader studerar här. Du har fyllt 18 år. Du har en giltig riskutbildning, eller har körkort för A1 och har genomfört riskutbildning när den behörigheten togs.

Vad klassas som A2?

Körkortsbehörigheten A2 ger rätt att köra mellanstora motorcyklar vars nettoeffekt är högst 35 kilowatt och som har ett förhållande mellan nettoeffekt och tjänstevikt som inte överstiger 0,2 kilowatt/kg.

Vad krävs för A2-körkort?

För behörighet A2 ska motorcykeln vid provtillfället:

  • kunna köras med en hastighet av minst 100 km/tim, och vara tillåten att köra i.
  • ha en nettoeffekt av minst 20 kW, och högst 35 kW.
  • Om motorcykeln drivs av en elektrisk motor ska förhållandet mellan nettoeffekt och tjänstevikt vara minst 0,15 kW/kg och högst 0,2 kW/kg.

Vad gäller för A2-körkort?

Med körkortsbehörigheten A2 får du köra tvåhjuliga motorcyklar där motorn har en nettoeffekt på högst 35 kilowatt (kW) och förhållandet mellan nettoeffekten och tjänstevikten inte är över 0,2 kW/kg. För att få ett A2-körkort krävs det att: Du har ett körkortstillstånd.

Vad kostar det att ha en MC?

Motorcykeln kostar ca 70000kr/ år att äga!

https://www.youtube.com/watch?v=TNcWscWyoZU

Share this post