Ny

Vad ar Platisar?

Vad är Plåtisar?

En ”plåtis” är en mindre variant av husbil – vanligtvis kortare än sex meter och med en vikt på runt 3,5 ton. För det mesta har bilen en öppningsbar dubbeldörr bak, passagerardörrar på båda sidor samt en skjutdörr på höger sida.

Vad är en halvintegrerad husbil?

Halvintegrerad eller delintegrerad husbil, har en liten överbyggnad på hytten och ofta har ett T i modellnamnet efter tyskans Teilintegriert. Helintegrerad husbil, där bodel och bildel är byggda i ett stycke och ofta har ett I i modellnamnet efter tyskans Integriert. Inredd skåpbil, vilken ofta har Van i modellnamnet.

Vad kostar en stor husbil?

En helt ny husbil kan kosta mellan 500 000 kr och upp till flera miljoner. Genomsnittet ligger på knappt 800.000 kr. En mindre husvagn har ett nypris på cirka 150.000 kr, men många vanliga vagnar ligger på 300 000 kr. Väljer du begagnat minskar inköpspriset, men har du otur kan du åka på reparationer.

Vilken Plåtis är bäst på vintern?

Enklast är att köpa en van med dieselvärmare där värmaren hämtar bränslet från huvudtanken vilket tycks bli alltmer populärt i nybilssegmentet. Så länge det finns diesel finns det med andra ord värme, åtminstone om det är kraft i batteriet. Bränsleförbrukningen skiljer sig minimalt.

Vad är skillnaden på helintegrerad och halvintegrerad husbil?

Vilken är den bästa Plåtisen?

Knaus och Weinsbergs campervans för 2021 erbjuder det bästa av två världar – en kombination av plåtisens kompakta och smidiga egenskaper med extra utrymme tack vare ett nyutvecklat popup-tak och marknadens största bäddyta.

Hur mycket kostar det att ha en husbil?

En vanlig husbil kan kosta omkring 6000 kr i månaden att äga och bruka. För en normalhusvagn är 2500 kr i månaden en vanlig kostnad. Många par eller mindre familjer väljer husbil – större familjer har ofta husvagn.

Vilken Plåtis?

Är man ute efter maximal körsmidighet och vill ha en bil omkring sex meters längd är en vanlig husbil under sex meters längd ett bättre val, de byggs på det kortare chassiet med en hjulbas på 3 450 mm. Vilken motor och växellåda du väljer till plåtisen är mest enligt tycke och smak.

Varför välja Plåtis?

Fördelar med plåtisen Plåtisen är lätt att köra, trånga gator, färjor eller små campingar är inga problem. Plåtisen tar sig fram överallt. Dessutom kan han parkera plåtisen på en parkeringsruta, den behöver med andra ord ingen särskild förvaring eller ställplats.

Vad kostar det att hyra en husbil per vecka?

Priset för att hyra husbil kan variera mycket utifrån exempelvis storlek på fordonet och när på året du vill hyra. En husbil för 4 personer kostar under lågsäsong från 8 000 kr per vecka att hyra.

Share this post