Blogga

Vad kostar det att blastra en bat?

Vad kostar det att blästra en båt?

Det brukar handla om ett dagsverke att blästra en normalstor (30 fot) båt. Då blir kostnaden runt 10 tusenlappar inkl moms för resor och jobb. Det beror förstås väldigt mycket på var båten finns (Vi är Örebroare). Resultatet blir erfarenhetsmässigt väldigt bra.

Vad är bäst att blästra med?

Blästra med aluminiumsilikat Detta medel är riktigt hårt och sliter rejält på ytan. Aluminiumsilikat passar därför bättre konstruktioner i kraftigt stål men kan användas på delområden och med försiktighet. Aluminiumsilikat är dyrare än sand och passar bättre för blästerskåp där det återvinns.

Hur stor kompressor för att blästra?

Ska du köra mutterdragare och blästra så bör du nog ha minst en 0,6m3-kompressor. Dvs 600l/minut. Dessa går på 3-fas, 16A. En hyffsat stor tank kan också vara skönt.

Vad behövs för att blästra?

Oftast använder man tryckluft, men även vatten kan förekomma – så kallad våtblästring. För att blästra krävs att man har en särskild blästerpistol som drivs med tryckluft (översta bilden). Luftåtgången är stor, ofta mer än 300 liter i minuten, vilket kräver en hyfsat stor kompressor.

Vad kostar det att blästra?

Men hittar du en riktig blästerfirma med rätta grejorna kan de nog gå på några timmar, några tusen. typ mellan 3-6 tusen å blästra en hel kaross.

Vad kostar det att Bottenmåla en båt?

Pris: 6 000–15 000 kronor beroende på leverantör och storlek på båt. För dig som: har en båt i plast, aluminium eller stål på mellan 20 och 65 fot.

Vad är en Sodabläster?

Produktbeskrivning. Använd soda (bikarbonat) för att skonsamt avlägsna färg eller beläggningar på rostfritt, krom, gummi eller aluminium.

Hur mycket soda går åt vid blästring?

Idén bakom sodablästringen är att blåsa en blandning av luft och soda mot objektet med ett tryck av ca 3–10 bar. Sodapartikelns struktur faller sönder då den träffar den hårda ytan. Den energi som frigörs vid sönderfallet avlägsnar färgen eller smutsen.

Vad menas med fri avgiven luftmängd?

Kompressorns luftmängdskapacitet skall alltid anges i fri avgiven luftmängd (l/min), vilket anger hur mycket luft du har ut från maskinen vid 6 bar tryck (standard). Det är antal minutliter du har att arbeta med. Skilj alltid på genomlupen luftmängd och fri avgiven luftmängd.

Vilket blästermedel ska man använda?

Allmänt gäller att man ska man använda blästermedel med så små partiklar som möjligt för att få en optimal förbehandling av ytan. Med finfördelat blästermedel får man större effekt per volym. Ju fler partiklar som matas ut samtidigt, desto mer får du gjort på samma tid.

Vad kostar det att blästra en bil?

Hur länge håller Epoxibehandling?

En bra epoxybehandling håller tills du skadar skiktet, antingen genom slipning eller grundstötning. Då får man bättra. Om du skall epoxy behandla så är det bättre att vänta till våren.

Hur många lager bottenfärg?

Är hela botten täckt med den färg du skall använda, så räcker det mer än nog med ett lager. Annars så ta och måla fläckvis där du inte har bottenfärg alls (går att göra i regnet) och måla sedan hela båten en vända. 2 lager fungerar alltid bättre!

Share this post