Ny

Vad ar Accofil?

Vad är Accofil?

Vad Accofil är och vad det används för Filgrastim stimulerar benmärgen (den vävnad där nya blodkroppar produceras) så att den bildar fler vita blodkroppar som hjälper kroppen att bekämpa infektioner. Din läkare har ordinerat Accofil för att hjälpa din kropp att producera fler vita blodkroppar.

Hur vanligt är neutropeni?

Neutropen feber drabbar cirka 5-10 % av patienter med solida tumörer som behandlas med cellgifter, 20-25 % av patienter med hematologisk sjukdom annan än akut leukemi, och cirka 85-95 % av patienter med akut leukemi.

Varför låga neutrofila?

Ett lågt värde ses i samband med vitamin B12- och folatbrist, i samband med vissa virusinfektioner (t. ex. influensa) och vid överkonsumtion av alkohol. Det kan också ses vid vissa typer av blodsjukdomar liksom vid behandling med en del läkemedel, bl.

Vad är lätt neutropeni?

Patienter med neutrofilvärden 1.0-1,5 x 10 9/l har inte någon påtagligt ökad risk för infektioner. Infektionsbenägenheten ökar vid värden mellan 0,5-1,0 x 10 9/l (måttlig neutropeni), och blir mycket stor vid värden <0,5 x 10 9/l (svår neutropeni).

Vad innebär neutropeni?

Sjukdom/tillstånd. Svår medfödd neutropeni är en grupp sällsynta medfödda immunbristsjukdomar. Typiskt för sjukdomarna är att de neutrofila granulocyterna saknas eller är mycket få (peni = brist, neutropeni = brist på neutrofila granulocyter).

Vad är en Monocyt?

Monocyter är en typ av vita blodkroppar som bekämpar patogener (svamp, bakterier och virus). De andra typerna är granulocyter och lymfocyter. Monocyter mognar i benmärgen och finns sedan i blodet i ett par dagar innan de migrerar ut till olika delar av kroppen och blir makrofager, så kallade storätare.

Vad är nivestim?

Nivestim är en tillväxtfaktor för vita blodkroppar (granulocytkolonistimulerande faktor) och tillhör en grupp läkemedel som kallas cytokiner. Tillväxtfaktorer är proteiner som produceras naturligt i kroppen, men de kan även tillverkas genom bioteknik för att användas som läkemedel.

Vad är G CSF preparat?

G-CSF-preparat som ingår i läkemedelsförmånerna G-CSF, granulocyt kolonistimulerande faktorer, är glykoprotein som stimulerar benmärgen att bilda (neutrofila) granulocyter och stamceller och att frigöra dessa till blodbanan. Granulocyter är viktiga i kroppens försvar mot bakterier och andra patogener.

Vad är neutropen feber?

Neutropen feber betyder att man drabbas av feber samtidigt som man har brist på en viss sort av vita blodkroppar, neutrofila granulocyter. Man kan få feber när man har låga vita blodkroppar när man behandlas med cytostatika eller annan typ av cancerbehandling men också från själva cancersjukdomen.

Varför låga erytrocyter?

Lågt värde av erytrocyter Det kan handla om att kroppen inte får signaler att producera mer blod, att du har brist på viktiga mineraler som behövs vid produktionen av blod eller att du lider av någon annan typ av åkomma. Låga värden kan även bero på kraftiga blödningar.

Share this post