Trendig

Vad betyder TSI pa golf?

Vad betyder TSI på golf?

TSI är ett urval av turboladdade motorer med direkt bensininsprutning producerade av tyska Volkswagen Group. Den första TSI-motorn hade 1,4 liters kapacitet och presenterades för första gången år 2005 på Golf GT Mk5.

Är golf en bra bil?

VW Golf är enligt ägarna tveklöst den trevligaste bilen att köra och åka i, och kvalitetskänslan är bra. Driftsäkerheten är även den hög. Det som drar ner betyget markant är VW:s märkesverkstäder – ska du köpa en Golf, hitta först en bra verkstad, blir läsarnas varning.

Hur mycket bränsle drar en golf?

För Golf ligger denna i snitt på mellan 4,8 och 5,0 liter per 100 km, beroende på specifikation, vilket motsvarar ett CO2-utsläpp på 110 till 116 g/km.

Är TSI motorer bra?

1,4 TSI-motorn sitter i ett mycket stort antal Volkswagen-bilar. De problem vi sett med kamkedja är främst relaterade till tidigare årsmodeller av framförallt Golf och Tiguan. På de bilarna kan vi se förhöjd skadefrekvens mot vad som brukar vara normalt.

Har VW Golf kamrem?

Nu med kamrem. Den flerfaldigt prisbelönta motorn 1,4 TSI lanserades 2006 och har utvecklats stegvis sedan dess. Motorn finns bland annat i Volkswagen-modellerna Polo, Golf, Passat, Tiguan, Jetta, Touran och Sharan. 2014 bytte Volkswagen från kedja till kamrem.

Är Golf Sportsvan bra bil?

Om en bil närmar sig som du inte kan se varnar systemet och kan till och med bromsa bilen för att undvika en kollision. Golf Sportsvan får högsta betyg, fem stjärnor, i Euro NCAPs säkerhetstester. Det gör Golf Sportsvan till en av världens säkraste bilar.

Hur mycket bensin drar en golf per mil?

Har snittat 0,70 l/mil som bäst och 0,82 l/mil som sämst. Har en Golf III som vinterbil för säsongen, kör mestadels korta sträckor, och lite landsväg, oftast blir det ca 70% korta sträckor med kall motor, resterande landsväg i 90-100, högsta uppmätta förbrukningen såhär långt var 0.78, ligger oftast runt 0.71-0.75.

Hur många liter drar en golf?

Golf TSI 150 GT är sportig, kraftfull och full av utrustning. En bränslesnål bil som är väldigt rolig att köra – den effektiva TSI-motorn förbrukar endast 0,53 liter/mil vid blandad körning.

Share this post