Blogga

Hur lange haller en IPL maskin?

Hur länge håller en IPL maskin?

IPL-maskinen är snabb och säker och tar bort håret permanent på fyra till tolv veckor. Maskinen som är avsedd för hemmabruk är både kliniskt testad och dermatologiskt godkänd av Skin Health Alliance, som är en ledande internationell hudhälsoorganisation.

Hur många gånger kan man använda IPL?

IPL en kommer åt de aktiva hårsäckarna. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av ipl-pulserna. Eftersom håret befinner sig i olika faser och man endast kan behandla hår i växtfas bör behandlingen upprepas normalt sett 3-6 gånger. Det är individuellt.

Vad händer om man gör IPL för ofta?

För bästa resultat – se till att göra behandlingarna noggrant och enligt ditt behandlingsschema. Att göra IPL hemma är ingen permanent hårborttagningsmetod, utan är en långvarig behandling som du enkelt kan göra hemma. Det ger ett lent resultat, fritt från stubb, hudirritation och röda prickar.

Hur många gånger måste man göra IPL?

Det krävs vanligen 3-5 behandlingar med 4 veckors intervall. Man ser en förbättring efter varje behandling och du kan själv avgöra hur många gånger du önskar behandla. Vilka områden kan behandlas? De område som kan med fördel behandlas är ansikte, hals, bröst och handryggar.

Kan man använda IPL varje dag?

Vad är skillnaden på laser och IPL?

Lasern har en mer fokuserad energi och endast en enda ljusvåglängd som är optimerad för hårborttagning. IPL är mer som en kraftig kamerablixt med alla olika våglängder.

När lossnar håret efter IPL?

Håren lossnar på det behandlade området efter ca 1-3 veckor, när den lilla hårresarmuskeln släpper resterna av det som ligger kvar i hårsäcken, då först kan man se det färdiga resultatet av en behandling. Vilande hårsäckar påverkas inte av behandlingen utan bildar nya hår som vanligt.

Vad händer om man använder IPL för ofta?

Forskning pekar på att ett växande hårstrå som behandlats med IPL inte växer tillbaka. Däremot kan håranlag som slumrat under några år till årtionden aktiveras p g a hormonell påverkan som tex klimakteriet.

Share this post