Ny

Hur stor motor kan jag ha pa min bat?

Hur stor motor kan jag ha på min båt?

En liten 2 hk utbor- dare kan räcka i svag vind, men en 9,9 hk kan behövas i hård vind eller hög sjö. Eller när båten skall bromsas upp i kraftig medsjö. på mellan 2,5 och 9,9 hk på en cirka 1 000 kg tung snipa från Crescent.

Hur mycket drar en daycruiser?

En av de vanligaste båtarna i våra farleder, en sju meter lång daycruiser med en effektiv diesel på 190 hästkrafter. Vikt knappt ett och ett halvt ton. Den toppar 35 knop och går relativt snålt, 1,1 liter/sjömil kostar 18,70 kronor.

Vilken båt går bäst i sjön?

Bella 500 BR är en bowrider med sjöegenskaper som ligger i nivå med större båtar. Lämpar sig utmärkt för vattensporter eller bara en dagstur ute på sjön. Under 2020 har det gjorts tester med Bella 500 BR och båten är en av de absolut bästa båtarna i sin storleksklass, sett till helhetsintrycket av båten.

Hur många hk på båt?

Det är svårt att avgöra om 100 hk räcker för att få båten att plana med mycket last (till exempel vattenskidor). En propeller med lägre stigning kan vara lösningen, men då förlorar man toppfart och riskerar att övervarva motorn.

Vilken är den bästa Daycruisern?

Efter 200 sjömil i sol, stiltje och sjögång har vi utsett marknadens bästa daycruiser på sju meter. Finnmaster T7, Flipper 760 DC, AMT 230 DC, Yamarin 68 DC och Askeladden 75 Cruiser går en hård match i den finska skärgåren.

Vilken daycruiser?

Plats 1 – Yamarin 76 DC, Bästa begagnade daycruiser Populäraste begagnade daycruiser just nu är Yamarin 76 DC. En kvalitetsbåt för de som helst har utombordare. Yamarin 76 DC är en mycket välbyggd daycruiser med mycket bra standardutrustning. En lyckad disposition av sittbrunnen.

Hur många hk krävs för att åka vattenskidor?

För att få upp en vuxen slalomåkare med en tävlingsskida ur vattnet vid vattenstart krävs minst 100 hk snurra, gärna 200 hk. Tävlingsbåten har 300 hk. En hobbyåkare med två combi-skidor, en wakeboard etc kommer upp med en snurra på ca 60 hk men det går segt.

Share this post