Allmänning

Hur mycket vatten tal GORE-TEX?

Hur mycket vatten tål GORE-TEX?

Hållbar vattentäthet: GORE-TEX-membranets porer är 20 000 gånger mindre än en vattendroppe, vilket gör membranet helt vattentätt. Det betyder att användaren är skyddad mot elementen.

Är kängor vattentäta?

Som den svenska hösten och vintern ser ut är ett par vattentäta kängor att föredra. Ett bra val är då GORE-TEX®, ett material som både ger vattenskydd, vindskydd och bra andningsförmåga. Att dessutom se efter hur högt upp i kängan plösen är fastsydd är viktigt då det avgör när vattnen helt enkelt tar sig in.

Vad räknas som vattentätt?

Vattenpelare är ett mått på hur stort tryck av vatten som materialet kan motstå, och beroende på natur och aktivitet så behöver du olika hög vattenpelare. Det är också skillnad mellan vattentät och vattentålig – för att ett plagg ska räknas som vattentätt krävs en vattenpelare på minst 2 000 mm.

Är människor vattentäta?

Hornlagret kallas det översta lagret av överhuden, vilket består av döda celler som innehåller det hårda hornämnet keratin. Hornlagret skyddar kroppen mot stötar och gör huden nästan helt vattentät. Samtidigt hindrar hornlagret bland annat bakterier och kemikalier från att komma in i kroppen.

Är Gore-Tex vattentätt?

Vattentäthet, vindtäthet och utmärkt andningsförmåga. Varje produkt i vårt sortiment av GORE-TEX originalprodukter är vattentät, vindtät och har en utmärkt andningsförmåga, och många produkter har ännu fler fördelar.

Vad är vattenavstötande?

Vattenavvisning. Att ett plagg är vattenavvisande betyder att vattendroppar pärlar sig och rinner av plagget. Ett vattenavvisande plagg klarar en kort, lättare regnskur, men blir vädret blötare så kommer vatten tränga igenom.

Hur länge håller ett par vandringskängor?

Var på säkra sidan. Det kan vara svårt att veta när det är dags att byta ut ett par vandringskängor, men det är ofta bäst att ta det säkra före det osäkra. Beroende på vilka typer av terränger du vandrar i kan det vara farligt att gå med slitna och oanvändbara vandringskängor.

Hur mäts vattentäthet?

Mät vattentäthet med vattenpelare Vattenpelare mäts i millimeter och ju högre vattenpelare ett material kan utstå desto mer vattentätt är plagget. Ett plagg som har 2000 mm vattenpelare är inte vattentätt utan benämns som vattenavvisande.

Vad menas med 10000 vattenpelare?

Vattenpelare / mm vattenpelare Vattenpelare är ett slags mått på hur stort tryck av väta som plagget tål. 2000mm innebär att plagget får kallas regnplagg. 5000mm för att kallas vattentätt. 10000 för att klara av regn/väta/tryck under längre tid och mer intensitet.

Vad är skillnaden mellan vattentät och vattenavvisande?

Ett vattenavvisande plagg är inte helt vattentätt men klarar lättare regnskurar. Det har en fluorkarbonfri DWR behandling vilket gör att vattnet pärlar sig och rinner av. Utsätts produkten för regn under en längre tid kommer dock vattnet att tränga igenom materialet.

Hur vet man om skor är vattentäta?

Alla skor med GORE-TEX ska vara vattentäta, vilket innebär att skorna måste uppfylla hårda prestandakrav på vattentäthet. Till att börja med krävs det att alla delar i yttermaterialet är vattenavvisande så att vatten inte kan transporteras in från utsidan över skaftet i skon eller kängan.

Share this post