Populära

Vad heter Turins framgangsrikaste fotbollslag?

Vad heter Turins framgångsrikaste fotbollslag?

Torino FC

Grundinformation
Fullständigt namn Torino Football Club S.p.A.
Smeknamn Il Toro / I Granata
Serie Serie A
Ort Turin

Vem äger AC Milan?

Elliott Management CorporationAC Milan / Överordnad organisationElliott Management Corporation är ett amerikanskt förvaltningsbolag. Det är också en av de största aktivistfonderna i världen.
Företaget fungerar som moderbolag för flaggskeppen Elliott Associates LP och Elliott International Limited. Wikipedia

Hur många gånger har AC Milan vunnit Champions League?

Klubben bildades 1899 och med 18 internationella titlar varav 7 segrar i Champions League är AC Milan det mest framgångsrika klubblaget i Italien. Milan har även vunnit Serie A 18 gånger.

Var kommer Milan ifrån?

Milano, ItalienAC Milan / PlatsMilano är en stad och kommun i regionen Lombardiet i norra Italien. Milano är huvudort i storstadsregionen Milano innan 31 december 2014 provinsen Milano och huvudstad i regionen. Milano är Italiens näst största stad och är centrum för ett storstadsområde som räknas till Europas största. Wikipedia

Vad betyder Torino?

Turin (lyssna (info), italienska: Torino lyssna (info)) är en stad och kommun i norra Italien. Den är huvudstad i regionen Piemonte och huvudort i storstadsregionen Turin, (före 2014 provinsen Turin). Turin är stadens namn på piemontesiska. Kommunen hade 882 523 invånare (2017).

Vilket land är Juventus?

Juventus, eller ”Den gamla damen”, som klubben också kallas, är Italiens mest framgångsrika klubb genom tiderna och har sin bas i staden Turin.

Vem har gjort mest mål i Milan?

Ingen spelare har gjort fler mål för AC Milan än Nordahl, som slog till 221 gånger på sina 268 framträdanden för Rossoneri. Svensken flyttade till Italien från IFK Norrköping och vann två Serie A-titlar på San Siro, samt två Latin Cups 1951 och 1956.

Vad heter Milans tränare?

Stefano PioliAC Milan / Tränare

När spelade Milan sist i Champions League?

AC Milan har inte spelat i Champions League sedan säsongen 2013/2014. Nu är klubben tillbaka i den finaste av turneringar igen efter att ha besegrat Atalanta med 2–0 på bortaplan i den sista omgången av Serie A. Frank Kessie var säkerheten själv från straffpunkten två gånger om när han blev hjälte för Rossoneri.

Vilket fotbollslag har vunnit Champions League flest gånger?

Real Madrid har varit den mest framgångsrika klubben med 13 finalvinster och tre finalförluster. Vid ett tillfälle, säsongen 1978/79, har en svensk klubb lyckats ta sig till final och det var Malmö FF, som dock förlorade mot Nottingham Forest med 0–1.

Vad heter Milano på engelska?

Milano {egennamn} Milan {egenn.}

I vilket land ligger Turin?

TurinTurin / Provins

Share this post