Allmänning

Vad innebar www?

Vad innebär www?

Det står för ”Hypertext Transfer Protocol” och är det sätt som datorer kommunicerar med varandra över WWW, som i sin tur står för ”world wide web” och betyder ”världsomspännande nät”. Det är därför det står ”www” i början av många webbadresser!

Vad är internet för något?

Ett globalt nätverk av nätverk som består av datorer och andra enheter som har kopplats ihop med varandra, både lokalt och regionalt. På nätverket finns en rad olika tjänster som till exempel World Wide Web, e-post, fildelning och internettelefoni.

Vad består www av?

Internet sammanblandas ofta med World Wide Web, som är en internettjänst för att enkelt manövrera sig mellan så kallade webbsidor och andra filer som finns lagrade på särskilda servrar (så kallade webbplatser). Internet är ett globalt nätverk som består av flera olika typer av sammankopplade fysiska nätverk.

Vem är Tim Berners-Lee och vilken betydelse har hans arbete för www?

Timothy John ”Tim” Berners-Lee, KBE, FRS, född 8 juni 1955 i London i England, är skaparen av World Wide Web, en teknik som skapade förutsättningar för en bredare användning av Internet, och chef för World Wide Web Consortium.

Vem kom på www?

Tim Berners-Lee
Robert Cailliau
World Wide Web/Uppfinnare

Vad är internet och hur fungerar det?

Internet är ett gigantiskt nätverk med datorer som sträcker sig över hela världen. Nätverkets infrastruktur består av ett stort antal kablar, datorer, servrar, routrar satelliter samt Wifi-torn, som bland annat drivs av företag, universitet samt regeringar.

Vad klassas internet som?

Internet är världens största nätverk. Det är absolut inte bara datorer som är anslutna till nätverket utan det är även alla möjliga slags enheter så som smartphones, läsplattor och smarta teknikprylar. Genom internet kan man utbyta en stor mängd information mellan olika enheter.

Vilka delar består internet av?

Vilka två celltyper är vanliga i blodet?

Vita blodkroppar deltar i kroppens försvar mot infektioner och läker skador. Blodplättar gör att blodet levrar sig när du har fått en skada. Blodplättar kallas också trombocyter.

Share this post