Blogga

Vad kravs for en laglig A-traktor?

Vad krävs för en laglig A-traktor?

Det här gäller för A-traktorer

  • A-traktorns konstruktiva hastighet är högst 30 km/h.
  • För att köra A-traktor krävs ett körkort med AM-behörighet, det vill säga körkort för moped klass I (ibland kallat moppekörkort), eller ett traktorkort.
  • Åldersgränsen för att ta AM-körkort är 15 år och för traktorkort är den 16 år.

Får man ha bagagelucka på EPA?

Du får inte ha bagagelucka utan du ska ha barlastflak (d.v.s en balja).

Måste EPA ha registreringsskylt?

Traktor ska vara försedd med en registreringsskylt framtill. Vi provkör till sist traktorn där vi kontrollerar köregenskaper, styrsystem, bullernivå, bromsar, signalanordning, gör en hastighetskontroll (maxfart 30 km/h), kollar backspeglar och vindrutetorkarna.

Får EPA köra på 70 väg?

Vägens hastighetsbegränsning gäller för alla fordon men för traktor gäller även: Traktor a ska vara konstruerad för att kunna köra i högst 40 km/timmen. Traktor b får köras i högst 50 km/timmen. Äldre traktorer och A-traktorer ska vara konstruerade för att kunna köra i högst 30 km/timmen.

Vilka intyg krävs för A-traktor?

Från och med den 1 februari 2021 behöver intyg medtas till registreringsbesiktningen. Intyget ska vara ifyllt av den som utfört hastighetsbegränsningen, t ex en verkstad eller annan person som utfört den delen av ombyggnationen. Intyget kan skrivas ut och tas med till besiktningen.

Hur snabbt får en EPA köra 2022?

En A-traktor eller en Epa-traktor är en serietillverkad bil eller en tung lastbil som är ombyggd så att den har samma egenskaper som en traktor. Epa-traktorn har ingen konstruktiv maxhastighet men den får inte framföras med en högre hastighet än 30 km/tim.

Måste man ha Barlastflak?

39 § Om A-traktorn har en tjänstevikt av högst 2 000 kg, och mindre än 60 % av tjänstevikten vilar på drivhjulen, skall den vara försedd med barlastflak som medger tillräcklig barlast. En A-traktor måste ha minst 60 % av dess tjänstevikt på drivande axel.

Måste man ha registreringsskylt bak på A-traktor?

Vad jag vet får man även ha den på sidan, eftersom det är en traktor. Helt enkelt, ja du får ha regskylt fram o bak men du måste ha lgf bak med, du behöver inte ha regskylt bak så du får ha den vart du vill!:)

Måste A-traktor ha fjädring?

Fjädring får finnas, men eftersom kravet på låg utväxling utökades ytterligare är A-traktorn i praktiken nästan omöjlig att köra med i besiktningsdugligt skick (med rusande motor på runt 4500-5000 varv/minut färdas man i kanske 28 km/h…)

Vart får långsamtgående fordon köra?

Vid framförande på allmän väg ska långsamtgående fordon ha LGF-skylt baktill. De får inte framföras på motorväg, motortrafikled och på vissa vägsträckningar som särskilt markerats för detta. De senare vägarna är ofta starkt trafikerade vägar där det finns bra alternativ för LGF-fordon.

Share this post