Rekommendationer

Hur langt mellan skap och kokso?

Hur långt mellan skåp och köksö?

TÄNKVÄRT OM KÖKSÖAR Avståndet mellan köksö och övriga skåp bör vara 1100–1300 mm. Vill du sitta vid din köksö rekommenderar vi ett överhäng på ca 300 mm och att bredden per sittplats är ca 600 mm. Kontrollera att det går att dra fram fläktkanal, el och avlopp om du vill ha häll och vatten i ön.

Hur monteras passbitar över 50mm?

Om väggen är jämn mäter du avståndet mellan väggen och skåpet och markerar det på pass- bitens övre och nedre del. Skruva fast passbiten (kapad täcksida) i en stödlist. Fäst sedan passbit och stödlist i väggen. Borra hål i skåpet för de skruvar som du använder för att sätta ihop skåpet och passbiten.

Hur djup ska en köksö vara?

Storleken är avgörande Räkna med en yta på minst 60 cm på ena sidan och 45 cm på den andra för att få plats med både diskho och kokplattor. Dessutom tar de båda upp cirka 60 cm på längden. Om ni vill ha skåp hela vägen runt måste ön vara minst 1 meter djup. Det är också viktigt att köksön har rätt höjd.

Hur hög brukar en köksö vara?

Höjden på köksön är en annan viktig faktor, påpekar både Charlotte Brix och Morten Jensen. “Köksön ska vara mellan 90 och 92 centimeter på höjden”, säger Charlotte Brix.

Hur högt ska Väggskåpen sitta?

Standardhöjden på en arbetsbänk är normalt 90 cm över golvet. Det ger en bekväm arbetsställning för en normallång person. Avståndet från arbetsbänk till väggskåp bör vara 50 cm, annars riskerar du att slå i huvudet när du arbetar. Lämna minst 5 cm mellan skåp och vägg, annars går inte skåpdörren att öppna!

Hur stort måste köket vara för en köksö?

Storleken på din köksö beror så klart på hur stort ditt kök är. När du planerar köksön ska du tänka på att man ska kunna röra sig fritt och lätt passera köksön om man går genom köket. Ett mått som brukar rekommenderas är att det ska vara minst 120 cm mellan köksön och övriga skåp.

Hur sätter man fast Täcksidor?

När du monterar täcksidor på ”ryggen” av köksön rekommenderar vi alltid att du låter täcksidorna sticka ut ungefär 1,5 mm på sidan av köksön, där den möter sidans täcksida. Då kommer täcksidorna linjera snyggt med varandra från baksidan till sidokanten.

Hur sågar man passbitar?

Passbiten sågas till med en sticksåg som följer uppmärkningen. När du sågar med en sticksåg kommer snittet att flisa sig mest på baksidan. Det är därför en bra idé att vända på passbiten så att den sidan som flisat sig inte vänds utåt mot rummet. Sätt upp passbitarna längs kanterna.

Vad ha på köksön?

En köksö är en fristående köksbänk som ger både extra arbetsyta och blir en fin detalj i köket. Köksön kan vara utrustad med spis, diskho, arbetsyta och underskåp – eller bara vara extra förvaring och arbetsyta.

Vilken höjd ska bänkskivan sitta på?

Standardhöjd på arbetsbänk/underskåp – 90 cm, men här kan det skilja drygt 5–10 cm beroende på vad du själv föredrar. Standarddjup på arbetsbänk/underskåp – 60 cm.

Hur hög är en bar?

De flesta barbord finns normalt sett i två standardhöjder på 90 respektive 110 cm. Beroende på varumärke kan detta naturligtvis skilja sig något från modell till modell. Likaså kommer barstolar ofta med en sitthöjd på 65 eller 75 cm.

Hur högt ska man sätta överskåp?

Standardhöjd på överskåp – 80 cm, även om det kan variera beroende på din takhöjd.

Share this post