Rekommendationer

Vad ska en kontantfaktura innehalla?

Vad ska en kontantfaktura innehålla?

Kontantfakturan måste innehålla uppgifter som gör det möjligt att identifiera kunden. När du registrerar kontantfakturan behöver du därför ange kundens namn och adress. Andra uppgifter som behöver finnas med är exempelvis datum, vad fakturan avser och vilket belopp det handlar om.

Hur kan jag fakturera?

Fakturan ska innehålla:

  1. Datum då fakturan är utställd.
  2. Fakturanummer.
  3. Säljarens och köparens adress.
  4. Säljarens momsregistreringsnummer.
  5. Köparens momsregistreringsnummer i vissa fall (t ex vid EU-handel)
  6. Transaktionens art och omfattning.

Hur fungerar ett kassaregister?

Ett kassaregister är som den ”svarta lådan” för ditt företag. Det registrerar alla betalningar du tar i en databas och fungerar alltså som ett bevis på att köpet/försäljningen har skett. Ett kassaregister är idag ofta molnbaserat och behöver därmed inte involvera en fysisk låda.

Vad är en förenklad faktura?

En förenklad faktura får utfärdas om fakturans totalbelopp inte överstiger 2 000 kr inklusive mervärdesskatt. Beloppsgränsen avser alltså fakturans totalbelopp inklusive mervärdesskatt (prop. 2011/12:94 s. 49).

Kan man fakturera en privatperson?

Försäljning till privatpersoner I de flesta fall behöver du inte utfärda en faktura vid försäljning av varor och tjänster till privatpersoner. För tre slag av försäljningar ska dock en faktura utfärdas även till privatpersoner.

När måste man ha ett kassaregister?

Alla företag måste ha ett certifierat kassaregister som registrerar all försäljning för att uppfylla Skatteverkets krav. Undantaget är företag som har en årlig omsättning på mindre än 190 400 kr (inkl. moms).

Hur man använder en kassaapparat?

Kontrollenhet. En kontrollenhet för kassaregister tar emot kvittoinformation från ett kassaregister och registrerar denna i en krypterad databas. Som svar skickar kontrollenheten tillbaka en kontrollkod som i princip är en digital signatur som verifikation på att kontrollenheten behandlat kvittot.

Vad har man för faktureringsadress?

E-faktureringsadressen är det fakturerande företagets eller mottagarens elektroniska adress. Den elektroniska adressen innebär att företaget kan ta emot fakturor i elektronisk form, dvs. att det fakturerande företaget kan skicka en faktura elektroniskt till mottagaren.

Share this post