Rekommendationer

Kan man ta Alvedon och Aspirin samtidigt?

Kan man ta Alvedon och Aspirin samtidigt?

Använd inte olika sorters smärtlindrande läkemedel samtidigt utan läkares föreskrift. Tala med läkare, apotekspersonal eller sjuksköterska innan du tar Aspirin: om du har lätt till måttlig hjärtsvikt, njur- eller leversjukdom, speciellt om du samtidigt behandlas med diuretika (vätskedrivande medicin).

Får en 15 åring köpa Alvedon?

Kunder under 18 år får endast köpa en ask paracetamol såsom Alvedon eller Panodil eller motsvarande.

Är det acetylsalicylsyra i Alvedon?

Receptfria läkemedel med paracetamol är Alvedon, Curadon, Panodil och Reliv. Receptfria läkemedel med acetylsalicylsyra är Albyl minor, Alka-Seltzer, Aspirin, Bamyl, Magnecyl och Treo. Artikelns titel: Acetaminophen, aspirin and chronic renal failure.

Kan man blanda paracetamol och acetylsalicylsyra?

Generellt kan man säga att kombinationen av paracetamol och acetylsalicylsyra kan ha en bra effekt mot exempelvis spänningshuvudvärk. Och att acetylsalicylsyra bör undvikas att ta tillsammans med Ibuprofen. Men det är viktigt att alltid rådgöra med sin läkare eller farmaceut innan du blandar olika läkemedel.

Kan man ta Ipren och aspirin?

Ibuprofen kan motverka den antitrombotiska effekten av acetylsalicylsyra (ASA) Expertgruppen för smärta och reumatologiska sjukdomar rekommenderar inte kombinationen lågdos-ASA och ibuprofen.

Får man köpa Alvedon om man är under 18?

Den som bryter mot förbudet att sälja läkemedel till personer under 18 år kan dömas till böter eller fängelse i högst sex månader. Vid köp av receptfria läkemedel på apotek gäller ingen motsvarande åldersgräns, bland annat mot bakgrund av att man där har tillgång till personal med farmaceutisk kompetens.

Hur gammal måste man vara för att kunna köpa Alvedon?

Det finns ingen formell åldersgräns för att köpa receptfria läkemedel på apotek, med undantag av nikotinpreparat där det är 18-årsgräns.

Vilka värktabletter innehåller inte acetylsalicylsyra?

Ibuprofen, till exempel Ipren, Ibumetin och Alindrin, hör till läkemedelsgruppen NSAID (non steroidal antiinflammatory drugs). Ibuprofen har både smärtlindrande, febernedsättande och antiinflammatorisk effekt. Det har liknande biverkningar som ASA, men anses vara något skonsammare mot magen.

Är Treo och Alvedon samma?

Trots att dessa verkar på samma målprotein i kroppen så skiljer sig effekten och bieffekterna åt. Ipren, Voltaren, Strefen och Treo skiljer sig exempelvis från Alvedon genom att de utöver en febernedsättande och smärtstillande funktion även är antiinflammatoriska.

Kan man ta 2 Alvedon och 1 naproxen?

Kan Pronaxen kombineras med paracetamol (till exempel Alvedon)? En kombination med flera smärtlindrande läkemedel för egenvårdsbruk är inte att rekommendera. Om du inte får tillräcklig smärtlindring med Pronaxen bör du kontakta läkare.

Share this post