Frågor

Har jag som kund ratt att angra forsakring?

Har jag som kund rätt att ångra försäkring?

Enligt lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler har en konsument möjlighet att ångra ett köp av försäkring på distans (t ex telefon eller Internet) eller vid hemförsäljning och ångerfristen är 14 dagar.

Kan man säga upp trygghetsförsäkring?

Vill du säga upp din försäkring ska du kontakta företaget där du tecknade försäkringen.

Hur långt innan måste man säga upp bilförsäkring?

När bilägaren kontaktar Försäkringsbolag X för uppsägning upplyser de denne om att man är bunden till en bilförsäkring fram till huvudförfallodagen. De ber honom vänligt men bestämt att återkomma cirka 45 dagar innan förfallodagen för uppsägning av försäkringen.

Vilka försäkringar kan man avsluta?

Om du däremot inte behöver försäkringen längre, till exempel om du säljer din bil, så kan du naturligtvis säga upp bilförsäkringen. Personförsäkringar som livförsäkringar, olycksfallsförsäkringar och barnförsäkringar kan du däremot säga upp eller byta när du vill.

Vad gäller ansvarsförsäkring?

SVAR: En ansvarsförsäkring gäller om någon riktar ett skadeståndsanspråk mot det försäkrade företaget. Försäkringsbolaget utreder då om skadeståndsskyldighet finns, för den försäkrades talan vid rättegång eller förhandling och betalar eventuellt skadestånd.

Vad är en trygghetsförsäkring?

Trygghetsförsäkring betyder att försäkringstagaren kan få ersättning vid arbetslöshet eller sjukskrivning under en längre period. Hur stor ersättning som betalas ut per månad beror på tecknat ersättningsbelopp. Det är vanligt att man kan välja på ersättning mellan 2 000 kr och 10 000 kr.

Vad är Trygghetsförsäkring vid arbetsskada?

Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA) kompletterar delvis den lagstadgade ersättning som finns genom socialförsäkringsbalken. Ersättningen betalas ut genom Afa Försäkring. Via TFA kan man få ersättning för inkomstförlust, för kostnader samt för de psykiska och/eller fysiska följderna av arbetsskadan.

Share this post