Frågor

Hur vet man om det ar ett betalnummer?

Hur vet man om det är ett betalnummer?

I Sverige har Post- och Telestyrelsen, PTS, bestämt att betalnummer ska börja med 0900, 0939 och 0944 och att massanrop ska börja med 099. Kunden blir debiterad för samtalet och pengarna skickas till innehållsleverantören.

Hur skaffar man ett betalnummer?

Du kan välja att debitera per samtal eller per minut och bestämmer själv pris och momssats på ditt betalnummer, beroende på vilken tjänst eller produkt du säljer. – Om du väljer prismodellen “pris per minut” får varje samtal som mest kosta 1500 kr och när gränsen är uppnådd, avslutas samtalet automatiskt.

Vad menas med betalnummer?

Nummer till betalsamtal började ursprungligen med 071, men sedan 2002 kan betalnummer bara börja med 0900, 0939 eller 0944, därav begreppet ”900-samtal”. Samtal till sådana nummer kostar mer än ett vanligt telefonsamtal.

Vad kostar det att ha betalnummer?

Administrera din tjänst lägga till och ta bort telefonnummer som vi ska koppla dina samtal till, helt utan kostnad. Du kan även kreditera samtal med ett par enkla knapptryckningar. Krediterade samtal skickas till konsumentens operatör som drar av samtalen på konsumentens telefonräkning.

Vem har riktnummer 0770?

077 är ett svenskt riktnummer för tjänster med delad kostnad. Tjänster med delad kostnad definieras som tjänster där den som ringer upp och den uppringde delar på samtalskostnaden.

Kan inte ringa 099 nummer?

Det kan dock finnas tekniska omständigheter som gör att spärrning av vissa nummer inte kan ske. Operatören ska åtminstone ha spärrar för samtal till betalnummer (-0900, -0939, -0944, -099), utlandssamtal och samtal till nummerupplysning (118-serien).

Vem har 0771 nummer?

Operatörer erbjuder 077-nummer Telenor, Tele2, Tre och Telia är exempel på sådana.

Vad är ett betalnummer autogiro?

Betalnummer och Kundnummer Betalnummer används enbart vid registrering av e-faktura/autogiro. Kundnummer är ditt identitetsnummer hos oss. Är bra att uppge vid kontakt med kundservice.

Vad kostar det att ringa 0770?

Kostnaden för samtal till ett 077-nummer kan variera mellan olika operatörer, mellan olika prisplaner och mellan olika tider på dygnet. 077-nummer är inte att betrakta som betalteletjänstnummer, utan samtalskostnaden är ca 20-60 öre per minut. Öppningsavgiften för samtalen varierar också mellan olika operatörer.

Share this post