Rekommendationer

Vilken ar en bra forsta bil?

Vilken är en bra första bil?

* Första bilen du köper, speciellt billig, är en lottodragning. Tips på bilar jag har fått är vw golf, volvo 940, suzuki swift, toyota yaris/urban, mazda 6.

Vad får man för bil för 100 000?

Alternativet till att köpa en bil runt 100.000 kronor är att leta upp en äldre bil kring 20.000. Då är säkerhetsnivån och miljöanpassningen klart sämre jämfört med en nyare bil. Men har man riktig tur går det att köra problemfritt och billigt i några år.

Hur mycket bör en första bil kosta?

Köp en för mellan 5-10 tusen så kan du lära dig meka och blir inte ruinerad om det går sönder nått. Köper du en dyr bil är detta ofta ett likhetstecken med dyra reparationer och reservdelar om nått pajjar. Hade själv en 240 som första bil funka skit bra kosta fan ingenting att fixa med.

Hur mycket ska man betala för sin första bil?

Hur du räknar på bilens kostnad

Direkta kostnader, SEK per år
Bensin 11 480
Kompletterande försäkring (hel- eller halvförsäkring) 4 100
Parkering (t.ex. hyra av fast p-plats/garage, eller avgift för tillfällig parkering via automat/app) 3 500
Vardagsunderhåll, t.ex. biltvätt, kylarvätska, spolarvätska etc. 1 000

Vilka bilar håller värdet bäst?

Allra bäst andrahandsvärde i alla bilklasser har Range Rover Evoque med bensinmotor, som bara tappar 34 procent i värde över fyra år. Därefter följer Mazda 3 och Audi A1. Över huvud taget ligger Audi bra till med fyra modeller i toppen, inte minst nya e-tron i elbilsklassen.

Dessutom bör en första bil också vara ganska lätt att köra. Bilar som VW Polo, Ford Fiesta, Subaru Impreza eller en VW Golf är bra första bilalternativ. Om du vill ha en mer intressant första bil är en Jeep Wrangler, Ford Mustang, Mazda MX-5, Fiat 500 Abarth, Hyundai Veloster eller Subaru BRZ/Toyota 86 bra alternativ.

Share this post