Allmänning

Vad menas med pristagare?

Vad menas med pristagare?

Ungefär som vinnare eller segrare.

Har exakt betydelse?

Exakt betyder ungefär detsamma som noggrann.

Vad menas med förena?

Betydelse: Sammanföra till enhet, sammanhang, gemenskap, samtlighet.

Vad är utför?

Ordet utför är synonymt med gör och kan bland annat beskrivas som ”i riktning nedåt”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av utför samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Har pastill?

En pastill är avsedd att sakta lösas upp i munnen. En tablett ska sväljas (vanligen hel). En troschiscus (troche) är en i svenska övergiven term och svarar närmast mot en tuggtablett, som används i kak- eller skivform vid lokalbehandling i munnen. Det som kallas lozenge har ingen direkt motsvarighet på svenska.

Vad betyder nödd?

Nödd betyder ungefär detsamma som tvingad.

Vad betyder besinningslöst?

Ordet besinningslös är en synonym till vild och ostyrig och kan beskrivas som ”som helt förlorat kontrollen över sig själv”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av besinningslös samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är utfärdat?

Utfärda betyder ungefär detsamma som meddela.

Vad är genomföra?

Genomföra betyder ungefär detsamma som utföra.

Vad är en pastill?

En pastill är avsedd att sakta lösas upp i munnen. En tablett ska sväljas (vanligen hel). En troschiscus (troche) är en i svenska övergiven term och svarar närmast mot en tuggtablett, som används i kak- eller skivform vid lokalbehandling i munnen.

Vad menas med intensitet?

Ordet intensitet är synonymt med styrka och kan bland annat beskrivas som ”stor kraft eller styrka”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av intensitet samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Share this post