Blogga

Vad ar egetkapitalinstrument?

Vad är egetkapitalinstrument?

Egetkapitalinstrument. Ett egetkapitalinstrument är varje form av avtal som innebär en residual rätt i ett företags tillgångar efter avdrag för alla dess skulder (IAS 32 punkt 11).

Är aktier finansiella instrument?

Exempel på icke-komplexa finansiella instrument är aktier, aktierelaterade värdepapper, räntebärande värdepapper samt vissa typer av investeringsfonder. Aktierelaterade värdepapper avser aktier i ett företag medan räntebärande värdepapper omfattar både stats- och företagsobligationer.

Är kundfordringar finansiella tillgångar?

De mest förekommande finansiella tillgångarna i ett företag är kundfordringar och bankmedel.

Vad är IFRS 9?

IFRS 9 lämnar en del vägledning för fastställandet om en affärsmodell handlar om att hantera tillgångar för att erhålla kontraktsenliga kassaflöden eller att både erhålla kontraktsenliga kassaflöden och att sälja finansiella tillgångar.

Vad är en finansiell intäkt?

Finansiella intäkter är ränteintäkter och utdelningar. Finansiella kostnader är räntekostnader på lånat kapital. Finansiella intäkter och kostnader är också resultat från andelar i koncern- och intresseföretag samt resultat från övriga värdepapper och långfristiga fordringar.

Vad är en kreditförlust?

Förluster som kreditinstitut och banker gör när låntagare inte kan betala räntor eller amorteringar på sina lån.

Egetkapitalinstrument definieras i K3 punkt 22.3 som varje form av avtal som innebär en residual rätt i ett företags tillgångar efter avdrag för alla dess skulder.

Vad är ett överlåtbart värdepapper?

Överlåtbara värdepapper är enligt artikel 4.1.18 värdepapper (utom betalningsmedel) som kan bli föremål för handel på kapitalmarknaden.

Vad är Passandebedömning?

Passandebedömningen går ut på att företaget ska kontrollera att den placering du vill göra passar dig utifrån din tidigare kunskap om och erfarenhet av den aktuella produkten. Om företaget anser att tjänsten eller produkten inte passar dig, ska de informera dig om det.

Share this post