Blogga

Vilka veckor traffar man barnmorska?

Vilka veckor träffar man barnmorska?

Det här händer hos barnmorskan

  • Vecka 5-12 – inskrivningsbesök/hälsosamtal.
  • Vecka 7-12 – inskrivningsbesök 2.
  • Vecka 16 – bokas vid behov.
  • Vecka 20 – främst för dig som är förstföderska.
  • Vecka 25 – graviditetskontroll och val av förlossningsklinik.
  • Vecka 29 – graviditetskontroll.
  • Vecka 31 – graviditetskontroll.

Vad behövs till mamman efter förlossning?

Saker som är bra att ha hemma efter förlossningen och den första tiden efter du fött barn: Mjuka kläder och amnings-BH! Rejäla bindor. Se till att du har så det räcker de första veckorna.

Hur vet man vilken vecka man är i?

Ett vanligt sätt är att börja räkna från den senaste mensens första dag. Det räknas som graviditetens första dag, trots att graviditeten egentligen inte har börjat. Vecka 1 börjar alltså med mensens första dag. Vid IVF beräknas graviditetens början från två veckor innan embryot sattes in i livmodern.

När använda Dregglis?

En favorit hos många barnfamiljer – dregglisen. Ett bra plagg för den som håller på att få tänder eller lär sig äta själv. Perfekt använda för att hålla barnet torr och ren. Merparten av Geggamojas dregglisar är tillverkade med ett vattenavisande membran, vilket gör att barnen blir inte fuktigt under dregglisen.

https://www.youtube.com/channel/UC8W4xWrl-oxg19yObIMaPAA

Hur får jag tag på min barnmorska?

Kontakta en barnmorskemottagning Besöken är frivilliga. Kontakta en barnmorskemottagning när du har fått reda på att du är gravid. Här kan du hitta mottagningar. Det är vanligt att bli kallad till ett första besök tidigt i graviditeten, då du får information om hälsa och livsstil när du är gravid.

Vad innebär mödrahälsovård?

Till barnmorskans arbetsuppgifter hör preventivmedelrådgivning, det vill säga rådgivning kring användning av p-piller, minipiller, spiral, dagen efter-piller, p-spruta och p-stav. Därtill utför barnmorskan graviditetstester samt följer utvecklingen hos mor och foster under graviditeten genom regelbundna kontroller.

När Skriver man in sig på MVC?

Inskrivning för gravida på barnmorskemottagningen sker oftast i graviditetsvecka åtta till tolv men ibland tidigare, och vid inskrivningssamtalet är det bra om din partner är med. På inskrivningstiden får ni sedan träffa en barnmorska som förhoppningsvis blir den barnmorska som följer er under graviditeten.

Share this post