Rekommendationer

Vilket golv i sommarstuga?

Vilket golv i sommarstuga?

Golv som passar de skiftande miljöer och förutsättningar som fritidshus ofta står inför är tillexempel vinylgolv. De tål spilld saft och leriga barnfötter utan att slitas eller få permanenta fläckar. Dessutom rör de inte på sig lika mycket som trä och laminat på grund av skiftningar i klimat eller temperatur.

Kan man ha golvvärme under vinylgolv?

Bra att tänka på Du kan lägga vinylgolv direkt ovanpå ditt nuvarande golv om det är plant och inte är ett textilgolv, som en gammal heltäckningsmatta. Golvet transporterar värme bra så golvvärme kan med fördel användas. Vinylgolv är oftast väldigt tunna jämfört med laminatgolv och parkettgolv.

Vilket golv i friggebod?

Jag skulle satsa på ett massivt trägolv, minst 25–28 mm tjockt om bjälklag är reglat på cc 60 cm. Extra viktigt är att ha en bra luftspalt mellan vägg och golv då det kommer att röra sig mer än vanligt, 12–15 mm bred. Eftersom det bara är en friggebod kanske en andrasortering på golvet duger, det är lite billigare.

Är vinylgolv kallt?

Pergo har genomfört ett test där ett av våra vinylgolv utsattes för hårda påfrestningar och det höll måttet med råge. Klinkergolv är vattentätt och tåligt, men det är också hårt, halt och kallt. Ett vinylgolv är mjukt och behagligt att gå och stå på och har dessutom en ljuddämpande effekt.

Vilket golv är bäst till golvvärme?

Bästa golvmaterial Förutsättningen för att golvvärme ska fungera på bästa möjliga sätt är att välja ett golvmaterial som lätt släpper igenom värmen till inomhusluften, till exempel plastmattor eller klinker. Att lägga golvvärme under trä går bra men tänk på att då inte lägga ett för tjockt trägolv.

Kan man lägga golvvärme direkt på plastmatta?

Det går bra att kombinera en våtrumsmatta med golvvärme. Både elektrisk och vattenburen golvvärme. Detta så länge temperaturen inte överstiger 27 grader. Vinylmattor släpper effektivt igenom energin från golvvärmen till inomhusluften.

Hur ska man tänka med golv?

Tänk igenom vilka färger du vill ha på väggarna och möblerna och på hur de kommer passa med golvet. Ljusa golv gör att rummet känns större, och naturmaterial kan ge en varmare känsla. Naturmaterial är också lätta att kombinera med de flesta färger och känns tidlösa även om din inredningssmak förändras.

Share this post