Trendig

Hur bred blir en Ligusterhack?

Hur bred blir en Ligusterhäck?

En oklippt ligusterhäck blir mellan 400 och 500 cm hög och mellan 100 och 150 cm bred. Men som klippt häck kan du hålla ligusterhäcken på den höjd och bredd du själv önskar.

När är det senast man kan klippa en Ligusterhäck?

När ska de trimmas? Svar: På senvintern, i slutet av februari och under mars, justerar man höjden och bredden på ligusterhäcken, det vill säga gör en hårdare nedskärning. Sommarbeskär, alltså trimmar häcken, gör man två gånger per säsong, dels vid midsommar och dels i slutet av augusti.

Hur hårt kan man klippa en Ligusterhäck?

Beskära liguster Liguster klarar att beskäras hårt och första gången ska du klippa ner den till 20 cm ovan mark. Då får du många nya skott och häcken blir tät hela vägen nerifrån och upp. Häcken behöver sedan klippas två gånger årligen och då både på bredden och höjden.

Hur får man liguster att växa?

Skötsel för liguster Något som är bra att blanda ner direkt i jorden vid plantering är kogödsel, så får dina plantor en bra start med mycket näring. Efter det så är det rekommenderat att man gödslar på mer med kogödsel och gärna tillsätter flytande trädgårdsnäring med jämna mellanrum.

Hur snabbt växer en liguster?

Plantera plantorna på c:a 40-50 cm avstånd (3-4 plantor per meter). Vattna plantorna väl under hela etableringstiden, dvs första och eventuellt även andra året efter plantering. Eftersom liguster kan växa upp till 50cm per år behöver den beskäras.

Kan man klippa liguster i september?

Om du däremot vill ha en formell och stram ligusterhäck är det viktigt att du beskär den minst tre gånger per år, mellan maj och september. Efter september är det viktigt att ligustern får vila, så att den klarar av vintern så bra som möjligt. Därför rekommenderar vi att du klipper den första gången innan midsommar.

Hur lång tid tar det för liguster att växa?

Hur få fart på Ligusterhäck?

Men det är ju en möjlighet att klippa ner ligusterhäcken till cirka 20 centimeter ovan mark, rensa bort allt ogräs, gödsla och ge lite ny jord och hoppas att den kommer igen nertill. Sedan kan du släppa upp ligusterhäcken cirka 20 centimeter per år tills den är lagom hög.

Hur många plantor liguster per meter?

Planteringsavstånd 2-3 plantor per meter beroende på salustorlek. Härdig i zon 1-4 Lämplig klippt höjd: 1,5-2 m Vacker häck som blir mycket tät om den får en bra upp- byggnadsbeskärning. Liguster har små krav på växtplat- sen, men gynnas av näringsrik jord. Den tycker inte om kompakterad tät lerjord.

Hur snabbt växer en häck upp?

Snabbväxande häckväxter växer mer än 30cm per år. Om en långsamtväxande häck ska beskäras minst en gång om året så får du räkna med 2 – 3 gånger per år för en snabbväxande häck (om du vill hålla den tät och formad).

Share this post