Blogga

Vilken Putsfarg ar bast?

Vilken Putsfärg är bäst?

Att måla på puts Här gäller följande: Silikatfärg – en färg som andas och som bara kan målas på en ny fasad och på sig själv. Försöker du måla silikat på en annan färgtyp så trillar den av. Putsfärg – Smidig färg som man gärna kan använda när man målar en putsad mur – men silikatfärg är bättre.

Hur är Biltemas Putsfärg?

Biltemas Mur- och putsfärg har mycket god täckförmåga, på så sätt undviks för många skikt som påverkar diffusionen negativt. Speciella egenskaper: Biltemas Mur- och putsfärg är mycket diffusionsöppen, t.o.m. salter penetrerar genom färgfilmen.

Hur måla Spritputs?

Spritputs målas vanligen med kalkfärg eller också KC-färg. Det finns även andra produkter på marknaden för målning av fasadputs. Tradionellt så slog man på spritputs för hand med en murslev som var speciellt utformad. Vid små skador så slår man oftast på spritputs för hand.

Vilken färg till källarväggar?

Vi rekommenderar att du målar med vanlig väggfärg för inomhusmiljö i källare i bostadsmiljö. Det är en vanlig missuppfattning att man bör måla med en diffusionsöppen färg som tex silikatfärg i tron att de är bra mot fukt. Undantaget kan vara vid tex en jordkällare som är nergrävd under mark.

Vilken Betongfärg är bäst?

Midun Puts- & Betongfärg är en mycket prisvärd produkt som vi verkligen rekommenderar för dig som ska måla en fasad av puts eller betong.

Hur kollar man om det är silikatfärg?

Kontrollera den befintliga färgen Då är det lämpligt att måla med en emulsionsfärg. Om du inte får någon färg på trasan när du gnuggar med aceton är det troligtvis en silikatfärg. Då måste du använda en silikatfärg igen. Det finns även de putsfasader som är målade med kalkfärg.

Hur vet man att det är målat med silikatfärg?

Silikatfärg släpper ut fukt som kommer från fastighetens väggar och flagnar därmed inte. Dock har färgen inget skydd mot karbonatisering, likt en akrylatfärg, vilket gör att den inte skyddar betongen.

Hur målar man med silikatfärg?

SILIKATFÄRG täckmålas 1–2 gånger beroende på kulörens täckning och önskad ytstruktur. Färgen kan förtunnas 5–10 % med vatten. Reservera för varje enhetliga yta en tillräcklig mängd färg av samma tillverknings- eller nyanseringssats för att undvika eventuella kulörskillnader.

Kan man måla Silikatfärg på kalkfärg?

SILIKATFÄRG kan också användas för underhållsmålning av ytor som har tidigare målats med kalkfärg, kalkcementfärg, cementfärg eller silikatfärg. Silikatfärgen har en mycket god permeabilitet för vattenånga och färgfilmens genomsläpplighet är mycket god.

Share this post