Frågor

Kan man Gymma med ny tatuering?

Kan man Gymma med ny tatuering?

Under tiden den läker är tatueringen ett öppet sår. Svettas du kan det rinna ner i såret. Svetten drar med sig bakterier ner. Jag rekommenderar att vänta allra minst 4 dagar med att träna efter att ha blivit tatuerad.

Hur lång tid tar det för en liten tatuering att läka?

Klia eller pilla inte bort sårskorporna, de faller av utav sig själva under läkningsprocessen. Skorporna faller bort efter 1-2 veckor och tatueringen är helt läkt efter ca 1 månad. Använd alltid en hög solskyddsfaktor på din tatuering när du solar, även efter att den är läkt.

Hur länge måste man ha plasten kvar på tatueringen?

När din tatuering är klar blir den inplastad av oss med en form av brännskadeplast. Det är en medicinsk plast som kommer låta din tatuering andas – detta gör att man kan ha den på mycket längre än vanlig plast. Brännskadeplasten får gärna sitta på i 4-5 dagar, men ibland lossnar den tidigare.

Kan man få blodförgiftning av tatuering?

Blodförgiftning innebär att bakterier kommer in i blodomloppet som en följd av andra sjukdomar eller efter en operation. Symptom på blodförgiftning är hög feber, eller som i Felizia Mutas fall, en röd strimma som löper från tatueringen utmed armen. Blodförgiftning måste omedelbart behandlas med antibiotika.

Kan man ha plastfolie på tatuering?

Lägg ett tunt lager salva, plasta med ny, ren plastfolie, och om det behövs tejpar du, men se till att tejpen inte kommer i kontakt med tatuerad hud. Klia/riva/pilla på tatueringen. Träna dagarna efter du tatuerat dig då det kan ha negativ inverkan på läkningen.

Hur kan en tatuering bli infekterad?

Om din tatuering har ”våta” områden, är öm, svullen och/eller röd kan det vara ett tidigt tecken på infektion. Senare tecken är mer uppenbara saker som gult var, smärta, rodnad, svullnad, finnar och skorpa.

Vilken storlek på Tatueringsnål?

Du kan välja mellan våra egna Precision (#12), Double Zero (#10) och triple zero Bugpin (#08) tatueringsnålar i antingen Round Liner (RL), Round Shader (RS), Curved Magnum (CM), Magnum Weaved (M1), Magnum Stacked (M2) eller Flat (F) konfigurationer.

Share this post