Populära

Finns det eldrivna husbilar?

Finns det eldrivna husbilar?

Nu börjar de eldrivna husbilarna att smyga sig in på marknaden. Tyska WOF har tagit hjälp av drivlineutvecklaren EFA-S i bygget av ett rullande hem med 200 kilometers räckvidd. Fordonet, som heter Iridium EV, ska nästa månad visas upp på camping- och husvagnsmässan CMT i Stuttgart.

När kommer eldrivna husbilar?

Syftet med lyxhusbilen är att betona att Renault håller på att utveckla en rad VIP-skåpbilar byggda för skräddarsydda individuella lösningar. Dessutom är det hippa husbilskonceptet en föregångare till den elektriska versionen Nya Renault Trafic som lanseras nästa år, 2022.

Finns det Elhusbilar?

– I USA finns det goda förutsättningar för elhusbilar eftersom de har stora fordon med höga lastvikter. Man får helt enkelt in mycket batterier. Men det är ännu för dyrt för serieproduktion. I Tyskland har flera tillverkare visat elektriska husbilar och hybridlösningar, men än så länge är det bara framtidsvisioner.

Hur fungerar elen i en husbil?

Laddningen sker med 230 volt och ombordladdaren, eller så laddas batterierna i bodelen av bilens generator när motorn är igång. Det fungerar okej på husbilar men knappt alls på husvagnar. Därför behöver man koppla upp sig mot el oftare med bil och vagn än med husbil.

Kan man dra husvagn med elbil?

Elbilar kan dra både husvagnar och släpvagnar – men bara vissa av bilmodellerna. Det är därför viktigt att du kontrollera om elbilen har dragkrok eller inte innan köpet. Det går nämligen inte att montera dragkrok på alla elbilsmodeller. Dessutom finns flera andra begränsningar, både gällande dragvikt och räckvidd.

Hur länge räcker elen i en husbil?

Även batteriets ålder påverkar. Man bör dock aldrig ladda ur ett batteri helt men jag brukar fricampa och batteriet räcker oftast ca en helg, dvs från fredag till söndag och då har vi även tittat på tv någon timma på kvällen. Utan tv eller annan extrautrustning, så kan du säkert klara dig längre.

Vad kostar det att hyra en Plåtis?

Priser – mellan-/högsäsong Från 11.500 kronor/vecka. Från den 4:e veckan eller längre: från 10.500 kronor/vecka.

Vilka elbilar får dra mest?

Elbilarna som klarar mest dragvikt

  • Tesla Model X – dragvikt 2250 kg.
  • Audi e-tron – dragvikt 1 800 kg.
  • Mercedes EQC – dragvikt 1 800 kg.
  • Hyundai Ioniq 5 – dragvikt 1 600 kg.
  • Kia EV6 – dragvikt 1 600 kg.
  • Tesla Model Y – dragvikt 1 600 kg.
  • Polestar 2 – dragvikt 1 500 kg.
  • Volvo XC40 – dragvikt 1 500 kg.

Share this post